keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Treenit vai kisat?

Oltiin sis maanantaina pienissä kisoissa meidän lähellä. Oikeastaan mentiin sinne siksi Tuuli meni Mariorilla 30-40cm ja 50-60cm luokat, mun yllyttämänä, kuinkas muutenkaan. Mariori oli hieno, ja käyttäytyi kokemattomalla kisaajalla oikein hyvin! Ekassa luokassa Tuuli ja Marsu olivat toisia, ja toisessa luokassa neljänsiä. Koutsi oli ylpee!

No, otettiinhan me toki Allukin mukaan, otettiin nää kisat niinkun treeneinä. Tuolla oli hyvässä kunnossa oleva ja tosi iso ulkokenttä verkka kenttänä. Me saatiinkin jostain syystä verkata siinä ihan yksin Allun kanssa. Noh, äiti nosteli meille esteitä ja Allu oli upeessa vedossa, lopulta meidän verkkaokseri olikin 115cm korkea ja Allu ylitti sen hyvällä ilmavalla loikalla.

Rata olikin sitten ihan jotain kummallista. Maneesi oli vain 22m leveä ja me ollaan treenattu nytt väh. 30m leveissä halleissa joten ahdasta oli. Rata oli koko kisojen ajan sama, ja se ei todellakaan sopinut noille 100-110cm esteille. Siis me mentiin viimeinen, eli 80-90cm luokka korotettuna. Lisäksi maneesissa oli tosi hämärää. Tiet olivat kyllä pieniin luokkiin sopivat, ja poneille helpot, mutta ihan hevosen kokoinen Allu ihan esteen kokoisilla esteillä ei meinannut radalle mahtua. Eli toisin sanoen ei pystytty ottavaan riittävää laukkaa ja riittävää aikaa suoristaa. Tuloksena oli perusradalta yksi puomi alas ja kasille kielto, josta uudella yrityksellä yli. Tuo tie kasilta seiskalle oli niin pieni ja hankala ettei tuommoisia ikinä ole 2-tason kisoissa ollut. Siitä sanoivat muutkin että tie oli hankala, ja se todella oli, lähes mahdoton.


Videota en nyt julkaise, sillä hämärän takia se ei ollut kovin hyvä. Kuvia kuitenkin on. Ahtaudesta huolimatta Allu oli kokoajan hyvin kuulolla. Hevonen ja ratsastaja yrittivät parhaansa, mutta olosuhteet ei ollut ihan optimaaliset.Kakkoselta oli kolmoselle "pitkä tie" vaikka oikeatihan Allun kokoisen hevosen laukalle se ei niin erityisen pitkä ollut. Kolmosen jälkeen tuli linja 4-5 joista vitonen alas, koska se vaan jäi kertakaikkiaan niin ahtaaksi.


 Tässä 6 a-b, a-osalla olen vähän jäljessä ja b-osan allu näytti ottavan melko varman päälle. B:lle pääsin mukaan hyvin. Tämän jälkeen tuli seiska joka meni vielä hyvin, mutta seiskalta oli mahdotonta tän kokosilla esteillä päästä kasiin sisään.

Tässä näkee kun lähestytään kasia, seiska siis tuo keltainen takana. Tuossa ei siis vaan jäänyt aikaa suoristaa, hyvä 2- tai ahdas kolme laukkaa, ja tuollainen mutka, ei vaan onnistu. Allu jäi vinoksi ja kielsi, kuskin tasapaino horjuu, selässä kuitenkin pysytään ja uudella yrityksellä yli, kun pystyttiin ottaaaan oikeesti kunnollinen tie, eli menemään seiskan takaa, ja tulemaan esteelle uralta. Kasi oli myös melko avoin ja katsomoon päin, joten se aiheutti lisä haastetta, este vain hukkui hämärään maneesiin ja tuli hevoselle yllättäen. Tie oli samantapainen kun 1-2 mutta ykkös este oli lähempänä seinää jolloin sai kunnollisen tien.  Mutta hyvin silti, kisoilta nää ei musta tuntunut eikä varmaan Allustakaan, enemmänkin estetreeneiltä. Eli hyvät treenit ennen meidän hevosmessuluokkaa!


Luokassa oli kolme osallistujaa ja kolme palkittiin joten mekin saatiin ruusuke. Tämä olikin hyvä tilaisuus harjoitella tuotakin hommaa. Vähän Allu ensin ruusuketta katsoi mutta hyvin antoi sen paikalleen asettaa.

 Sunnuntaina onkin aika kilpailla Hevosmessuilla, eli jos sunnuntaina olet messuilla, niin meidän luokka alkaa 17.00, ja kuvia saa ottaa. Toivotaan että Allu ottaa tilanteen lunkisti ja että kuski ei pilaa hommaa jännityksellään!

6 kommenttia :

 1. Saithan samat pisteet Ypäjänkin niin suuressa maneesissa, että meneekö kuitenkaan kokonaan maneesin piikkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain, mutta Ypäjällä tuli lähinnä huolimattomuus puomeista virhepisteet, ja ypäjällä pystyin ratsastamaan hevosta kunnolla. Myös rata ypäjällä oli ammattilaisen suunnittelema mitä luonnollisesti näiden pikkukisojen radat ei ole. Näissä kisoissa rata+maneesi sopivat paremmin niihin pieniin luokkiin, toki tuohonkin maneesiin olisi järkevämpi rata sopinut, mutta kuten postauksessa kerroin, rata oli sama aina siitä puomiluokasta alkaen. Eli toisin sanoen pienillä teillä varustettu rata joka oli suhteessa pieneen maneesiin saatu aika ahtaasti ängettyä, ei vain enää sopinut tuon kokoiselle hevoselle ja esteille. Ihme kun tästäkin täytyy vääntää...:D

   Poista
 2. Etkös Maijalla valmentaudu usein? Siellä maneesi 23x55, ei siis juurikaan isompi. Tsemppiä teille treeneihin ja kisoihin :)

  VastaaPoista