torstai 5. tammikuuta 2017

Tervetuloa 2017

Tosiaan, nyt eletään jo viidettä päivää tammikuuta. Niin se taas pärähti reippaasti uusi vuosi käyntiin.
Vuoden ensimmäinen viikko on tuonut mukanaan kovaa pakkasta ja iloista treeni mieltä. Maanantaina liikuttelin Allun pellolla, tai oikeastaan siellä me ollaan koko viikko menty. Kenttäkin olisi ok kunnossa, mutta otan peltokeleistä nyt kaiken irti kun niitä on.

Olemme pääasiassa tehneet pellolla väistöjä, kahdeksikkoja ja työstäneet laukkaa. Laukkaa on kiva työstää pellolla kun on lähes rajattomasti tilaa. Myös hyviä laukanvaihtoja on mahtunut ohjelmaa. Ja tottakai Allun mieliksi sitä rallitteluakin, ja kuskin "mieliksi" pari ilopukkia joissa pysyttiin mukana.


Tiistaina saatiin äiti Mariorin kanssa kaveriksi pellolle. Ja voi kuinka pieni suomimies tulikaan iloiseksi kun pääsi mukaan, vaikka jalkojen takia lähinnä käynnin muodossa, mutta silti. Mukana on kivempi kuin tallissa odottamassa.

Eilenkin me käytiin pellolla, aika lyhyesti tosin koska kamalan viiman ja kunnon pakkaslukemien johdosta oli jokseenkin kylmää kyytiä. Loimiakin sai laittaa reippaasti niskaan ratsastuksen ajaksi. Käveltiin vain kilometri pellolle, kierrettiin pelto ravia/laukkaa kertaalleen ja käppäiltiin takasin kotiin. Tuon enempää ei ollut meistä kumpikaan kiinnostunut menemään hyytävässä viimassa. Muutma kuva eilen tosin otettiin kun aurinko paistoi. Tällaisia poseeraus kuvia vain kun eihän kukaan olisi tuonne pellolle kameran kanssa tullut palelemaan. Mutta perempi nämäkin kuvat postausta elävöittämään kuin ei mikään.


Tänään Allu sai pakkasen takia vaparin, mutta huomenna pääsään taas treenin makuun Maijan estetreeneissä. Maneesissa lämpöjen pitäisi olla nollan tienoilla. Kyllä kelpaa. Ainoa mutta on kuljetus johon vaaditaan kyllä hevoselle useampi palttoo. Mutta kyllä sitä viime talvenakin kuljettiin jopa -25 keleillä.

Tällaista. Loppu viikosta sitten valmennuspostausta mikäli kamera ei hyydy kylmästä.


2 kommenttia :

  1. Blogisi mukana Linkkaa blogisi-postauksessa
    www.tuskantoivo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Blogisi mukana Linkkaa blogisi-postauksessa
    www.tuskantoivo.blogspot.fi

    VastaaPoista