lauantai 7. tammikuuta 2017

Ja niin alkoi treenit tällekin vuotta

Eilen avattiin vuoden 2017 valmennus kausi, ja erittäin onnistuneesti. Oltiin Maijalla estevalkassa, vaikka matkustaminen -18 asteisessa talvisäässä ei olekkaan mielipuuhaa, ja hevosen sai loimittaa koppiin melko reilulla kädellä. Lähteä kannatti kuitenkin sillä saatiin aivan huippu avaus treeneihin.

Videolla näette päivän kaksi tehtävää ja niistä ne parhaat. Videossa vain pari pätkää siksi, ettei kännykkä suostunut siirtämään videoita koneelle, ja inhoan puhelimella editointia, eli se nyt on paras mihin pystyin. Mutta koko treenit meni hyvin joten huonoja pätkiä mula ei olisi edes ollut videoon laittaa.
Screenshot, laatu pahoittelut
Ensimmäisessä videoklipissä on rata. Radan korkeus oli 90-110cm lukuun ottamatta tuota ruskea valkoista pystyä joka jätetiin tarkoituksella pieneksi jotta saataisiin tehtyä odottava kuusi askelta tuolle vihreälle okserille. Ja kuten nähdä voi, tämä lyhyt rata onnistui paremmin kuin hyvin.

Toisessa pätkässä on innarit, ja kaksi askelta okserille. Okseri nousikin meille lopulta 115-120 cm korkeudelle. Huh. Tällä tehtävällä tuli muutaman kerran puomi mutta ei muuten mitään. Ette uskokkaan kuinka mahtavaa kaiken sen kieltelyvimman jälkeen onkaan treenit joissa ei ole kiellon kieltoa. Ei kertaakaan edes sellaista tunnetta että nyt se kieltäisi. Allun työmoraali oli korkealla, ja se teki hommia mielellään. Ihnaa ratsastaa hevosella joka tekee eikä vaan ole tekevinään.


Ainainen ongelma, tai no ei ainainen sillä ainakin Maija uskoo että vielä joku päivä se korjaantuu ja onhan se jo nyt korjaantunut paljon. Suoruus oikeassa kierroksessa. Vieläkin oikealle menevissä kaarteissa takapää elää omaa elämäänsä, mutta kuten innareilla näkyy, kaarteen jälkeen Allu suoristuu jo paljon nopeammin. Jes! Ensiviikolla tarkoitus olisi mennä tiistaina kouluvalkkaan ja torstaina esteille. Yritetään pinnistellä aika riittämään kahteen valkkaan viikossa, sillä ensi viikosta seuraava viikko saattaa jäädä välistä sillä viikolla kun on menoa sekä autokuskilla että minulla.

2 kommenttia :

  1. Mulle ei näy mitään videota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kiitos huomautuksesta, koodit näyttää olevan vinksallaan :'D

      Poista