lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hevosihmisen ensimmäisen maailman ongelmat

Huom! Ennen kun lukaiset tämän niin tiedostathan että postaus on kirjoitettu täysin huumorilla! Näitä niin sanottuja ongelmia on postausta varten liioiteltu eikä tässä ole tarkoitus osoittaa ketään sormella. Eli nutturaa löysälle ja huumoria hattuun tätä lukiessa ;)!


Sukulaiset, työkaverit, koulukaverit...ja ne niiden penskat. Voi että, tarkoittaako hevosen omistaminen oikeesti sitä että kaikilla ystävillä, sukulaisilla ja vastaavilla on oikeus tupata niitä penskojansa ratsastamaan? Ymmärrän toki jos omistaa jonkin pikkuponin tai lasten ratsuksi sopivan hevosen, silloin itsekkin ottaisin mielelläni lapsia ratsastamaan. Mutta jos sulla on hevonen joka ei sovi lapsille joilla ratsastuskokemusta ei ole? No sittenhän olet se pihi hevosenomistaja. Kyllähän nyt herranen aika jokaisen hevosen on sidettävä kaikenlaiset lapset, varsinkin ne kirkuvat ja nopealiikkeiset. Tässä on nyt sitten kaksi vaihtoehtoa: ole huono ihminen ja pilaa toisen lapsilta ilo, tai ole huono ihminen kun mukulat ovat pitkin pientareita kun eivät pysyneetkään selässä. Hävytöntä, kyllähän jokaisen hevosihmisen tallissa pitäisi olla se pieni valkoinen satuponi joka kantaa joka penskan, käytöksestä riippumatta.Kun mietit vaihtoehtoja...kengätön vai kengällinen, kaura vai ei kauraa, kuolaimet vai ei kuolaimia, säilö- vai kuivaheinä...No kysytäämpä netistä! Sieltähän ne vastaukset saa tunnetusti nopsaan ja luotettaviakin ovat, eikö? Lopulta et saa tulokseksi lasta etkä paskaa, Pirkko-Maijaliisa on toista mieltä kun Terttuliina. Mukaan tulee vielä Vili-Petteri ja riita on valmis. Lopulta kysymykseesi vastaaminen unohtuu täysin ja kuolaimia käsittelevässä julkaisusssasi on vuosisadan sota siitä kenen pitäisi voittaa tämän vuoden Voice of Finland.


Ne sun ystävät...joilla ei ole hevosia, hevoskokemusta tai suurinpiirtein edes tietoa miltä hevonen näyttää. Miten niin ei ole pätevä syy olla myöhässä hevosten takia? Ai juhlistan enemmän mun hevosen synttäreitä kun sun synttäreitä? Ihmeellisiä noi ihmiset. Kuka nyt tosissaan luulee olevansa sun rakasta pullaponia korkeemmalla? Se on sitten aivan sama onko sukulainen, mies, paras ystävä tai mikä hyvänsä. Hevonen tulee ensin!


Tervydestä huolehtimisen tärkeys...niin siis hevosen tietenkin! Se kävelee kummallisesti ihan varmasti kävelee, ähkykin on varmaan ja vähintään kaihi iskee ihan just! Klinikalta aikaa, äkkiä ennenkun se tohon kupsahtaa. Ainiin mites tää mun oma selkä/nuha/ymsyms, pitäskö mennä lekuriin..No, ei väliä kunhan hevonen elää ja hengittää. Ai BOT-tuotteet on hyviä? Juu varmasti ovat, meidän pollella niitä onkin oikea liuta. Ai mulle vai? Hah, millä rahalla, mullahan on hevonen. Ai sitä linimenttiä voisi laittaa omiinkin lihasjumeihin? Mutta kun menee hukkaan jos sitä itselle käyttää.


Ja ne toiset hevosihmiset...kaiken pahan alku ja juuri, en minä mutta ne muut! Minkä takia sinä tykkäsit tuosta kuvasta muttet tosta toisesta? Noni, varmasti tarkoitat että mennään huonosti tossa toisessa kuvassa. Pitkin maailmaa levittelet kuinka huonosti ratsastan. Olishan pitänyt arvata, no kuule poiston saat mun facekaverilistalta, ja instassa vähintään eston! Kisoissa kun seuraavan kerran nähdään niin narautan sut stewardille jostain. Nii, nähdään kuka voittaa, hä?


Ja näin on saatu loppuun tämä postaus. Ja huomatkaa edelleen tämä humoristisuus. Kirjoitusidean sain lähinnä paria ht-netin valituskeskustelua lukaistuani. Tuli vaan semmoinen ajatus että näitä ihmisten valituksia jos höystäisi vähän huumorilla niin voisi saada aikaan ihan hauskan postauksen, omasta mielestäni onnistui ihan hyvin, palautetta saa antaa!


11 kommenttia :

 1. Ai kamala tää jotenkin osu ja uppos, juuri tällasia ajatuksia munkin päässä liikkuu :D Mahtava postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ei siis ihan metsään mennyt tää postaus :D

   Poista
 2. Tää on niin hyvä! :D mutta eipä ole kiltin pikkuponin omistajallakaan helppoa... Vaikka lapset sillä pystyisikin ratsastamaan, on kuitenkin sanottava jollain tavalla sille äidin pomolle että on ihan liian painava ratsastamaan :"D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, tuota en tullut ajatelleeksikaan mutta ihan totta! :'D

   Poista
 3. Mutta jokaisessa kohdassa kytee silti totuuden siemen..!
  Ja toinen onkin sitten nämä sukulaiset jotka ovat joskus ratsastaneet. "Ai sä pidät ratsastustallia, no mut eikös me voitas tulla vähän ratsastamaan? Siis pitääkö meidän ihan maksaa siitä, eikö me voitas vaan ilmaseksi käydä vähän maastossa?" Juu, hevoset eivät tietenkään tarvitse ruokaa naamansa eteen, ja missään nimessä hevoset eivät ole se elinkeino jolla saan itsellenikin ruoan pöytään. Ja vielä kehdataan kysyä, pitääkö maksaa, kun riski hevosen loukkaantumiseen on aina olemassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tästä postauksesta, varsinkin ekasta kohdasta olisi saanut ihan vakavamielistäkin postausta aikaan. Katsoin kuitenkin humoristisen version paremmaksi jotta kukaan ei koe tulleensa sormella osoitelluksi. :)

   Poista
 4. Hahhah ihan huippu postaus! :D

  VastaaPoista
 5. Hahah, kyllä kuulosti tutulta!
  Etenkin toi sukulaisista kertova kohta. Suurimmalla osalla on onneksi ollut hevosia vuokralla/ylläpidossa, joten heillä on käryä miten paljon hevosen pito maksaa. Toisella puolella sukua taas ei ole, joten he useinkin ihmettelevät, ettei miksei heidän kumminkaimantytär pääse ratsaille vaikkapa päivittäin. Ihmettelyt loppui siihen kun laskin hevoselle päivävuokran sen kuukausittaisista kuluista ja sanoin sen maksavan sen verran.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin varmaan hyvä konsti. Ne jotka oikeesti haluaa ratsaille on kyllä varmasti valmiita siitä vähän maksamaankin. :)

   Poista
 6. Meillä on kyllä kaksikin söpöä pikkuponia mutta molemmat niin pirullisia että sinne selkään ei ole asiaa osaamattomilla, tosin toisella ei ole ikinä ratsastettu ja toinen on jo eläkkeellä niin ei senkään puoleen... tuolla isommalla voi mennä vaikka kuinka pieni ja käveleekin niin varovasti jos sielä selässä on vaahtosammuttimen kokoinen pikkulapsi ja hoitaessa melkein pidättää henkeä ettei vaan satuta mutta itse kun menen selkään niin löytyy siltäkin se pukkivaihde... ihana postaus, tosiasiat voi kertoa myös huumorin kautta;)

  VastaaPoista