sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kiirettä pitää, mutta valmennukseen sentään ehtii


Nyt tulee aika kuva painotteinen postaus, tosin kuvia on paljon että ei sen puoleen. Tänään oltiin molempien hevosten voimin Mikko Mäentaustan valkassa. Oltiin ulkona ja siksi kuviakin on kerrankin reilusti. Pyysin kuvaajaa jättämään videoinnin tältä kertaa, silä pahoin pelkäsin ettei mulla ole just nyt aikaa videoiden editointiin ja latailuun, joten varmemmin tulee kirjoitettua tällä hetkellä kun on materiaalina kuvia.Mitäs me Allun kanssa, lämmittelynä pikku esteitä. Etäisyyksien hakemista ja sen sellaista. Perus juttuja, mutta erittäin hyödyllisiä sellaisia.

Kun oltiin tultu lyhyitä yksittäisiä tehtäviä, päästiin tulemaan rata pari kertaa. Rata alkoi vesimatosta, seuraavaksi yhden askeleen sarja, sitten viiden askeleen linja ja lopuksi kahden askeleen sarja. Simppeliä, ja hyvää harjoitusta, sillä pitkissä este väleissä meillä piilee ne suurimmat ongelmat joten niitä oli kiva päästä treenaamaan. Pitkiä estevälejä alkaa kuitenkin ulkokauden alkaessa radoilta löytyä koska luonnollisesti ulkokentät yleensä ovat maneeseja tilavampia.
Erittäin positiivista oli että Mikon mielestä Allu ei ollut mikään erityisen etupainoinen vaikka musta siötä välillä tuntuu. Se saisi olla ryhdikkäämpi, mutta etupainoinen se ei ole.


Sain hyviä ohjeita esteiden väleille. Muunmuassa millaisia pidätteitä mun kannattaa tehdä, millain kannattaa lähestyä esteitä jne. Monia asioita mistä Maija ja Piiakin on mulle sanoneet, mutta ilmeisesti vielä kolmannen henkilön piti niistä omalla tavallaan sanoa ja opastaa että meni perille. Nyt kuitenkin koen että mulla on paljon käytökelpoista oppia kotitreenejäkin ajatellen.Aluksi vähän jännitin että ovatko tehtävät Mariorille liian haastavia, mutta iloiseksi yllätykseksi, se selviytyi niistä hienosti. Puomitkin pysyivät tänään kannattimilla.Tunnin sisältö oli saman kaltainen, ensin lyhyet tehtävät ja asioiden hakemista kuntoon rataa varten, ja sitten rata. Rata sujui mallikaasti, ja kaikki puomit pysyivät kannattimillaan.
Ohjeeksi sain Mariorilla tehdä erilaisia laukkaharjoituksia, ja hypätä paljon ihan pikkiriikkisiä esteitä, joita voi mennä hevosta paljoa rasittamatta monta kertaa putkeen. Tässä tehtävässä pitäisi sitten laukankin treenaantua säädeltävämmäksi. Hyvästä työmotivaatiostaan poika sai kehuja!Tekstin otsikko antaa ymmmärtää että on vähän kiireistä tällä hetkellä. No, se pitää paikkansa. Avataan tilannetta ny vähän niin tiedätte te lukijatkin syyn jos postaus rintamalla on vähän hiljaisempaa. Eli mä olen tällä hetkellä työssäoppimassa ja samalla mä treenaan tosissani kisakautta silmälläpitäen. Työssäoppimispaikka mulla on tosi kiva, ja haluan hoitaa siellä asiat kunnolla, myös yksi näyttö on vielä keväällä edessä. Ja sitten tosiaan heluan hoitaa hevoseni kunnolla, joten se pieni jäljellejäävä aika (jos semmoista joskus on) kun ei tarvi niin sanotusti tehdä mitään, niin silloin haluan oikeasti levätä ja rentoutua, joten jos ei tuota aikaa ole paljoa niin en halua sitä välttämättä käyttää postaamiseen. Tilanne toki helpottaa kun kesä alkaa, mutta tässä syy miksi nyt keväällä postaustahti saattaa olla vain yksi postaus viikossa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti