tiistai 27. joulukuuta 2016

Satulakaupoilta päivää

Tosiaan, kuten edellisessä postauksessa lupailin, on nyt teidän lukioidenkin aika päästä kartalle meidän uudesta satulahankinnasta. Kuten aiemmin kerroin, kyseessä on koulusatula. Tarkemmin ottaen Trekker Master. Joustorunkoinen penkki siis.

Meille tämä sopi hyvin, ja Allun haastavan selän takia joustorunkoa lähdinkin hakemaan. Nille joille joustorunkoisen toiminta periaate on tuntematon niin tässä netistä lainattu pätkä joka vähän selventää penkin toiminta periaatetta.

 "Trekker- ja Flexible -merkkiset satulat ovat joustavia, eurooppalaisia satuloita, joita on valmistettu Saksassa 2000-luvun alusta saakka. 
          Trekkerin sisällä on rekisteröity Multi Layer -rakenne. Flexiblessä puolestaan on rekisteröity Flex-rakenne. Metallivahvistukset takaavat rakenteen kestävyyden. Ratsastajan paino jakautuu toppauspanelien koko alapinnalle. Iskunvaimennus on tehokkaampi kuin kovarunkosatulassa. 
          Joustava satula on yleensä yhtä tukeva tai tukevampi istua kuin kovarunkosatula. Oikein sovitettu Trekker tai Flexible on miellyttävän pehmeä sekä hevoselle että ratsastajalle. Painoavut välittyvät selkeästi. Satula on helppo sovittaa, ja sama satula sopii sekä suoraan että kaarevaan selkään melko erityyppisille ja erilevyisille hevosille. Satula mukautuu hevosen muotoon hevosen taipuessa ja pyöristäessä selkää, joten satula lepää selässä tasaisesti eri tilanteissa – satula siis sopii eikä häiritse hevosen liikettä." Vanhala.net

Eli joustorunko satulaa ei siis tule sekoittaa rungottomaan. No, tosiaan, joustorunkoisten myyjät ja valmistajat lupailevat paremmin liikkuvaa hevosta ja satulanvaihtelun vähenemistä, sillä kuten sanottu, sama satula sopii niin suoraan kun kaarevaan selkään.

No, itse sanon että helppo tämä oli sovittaa, se on totta, Myös hevosen liikkeet heijastuvat paremmin persauksiin kuin kovarunkosatulassa. Paremmin liikkuva hevonen...juu ja ei, antaahan joustava runko enemmän tilaa liikkua, mutta ainakin Allun kohdalla satulasta riippumatta kakaran on pakko päästä sanomaan ensin jokaiseen pyydettyyn asiaan vastaan ennen kuin voi tehdä niinkuin käskettiin. Niin, Alulla on vissiin joku uhmis, kun kyllä se tekee kaiken mitä pyytää, mutta ei heti, ensin pitää väittää vastaan, ihan niin kuin lapset, no hän on vielä vähän lapsi, mutta aina sieltä on pyydetty asia saatu, vaikkakin välillä kovan kiukuttelun kautta. Eli liikkuvuuteen vaikuttaa ja ei vaikuta. 

Ihana tämä kyseinen satula on kuitenkin istua. Sen toppaukset ovat memoryfoamia, jota löytyy myös istuimesta. Kyllä kelpaa tuollaisessa sohvassa matkustaa. Tai ei, matkustaa on väärä sana, kelpaa istua ja tehdä pohkeella työtä. Joka tapauksessa, näillä kilometri jaloilla koulupenkki on ihan cool. Ei tarvi koulua vääntää polvet suussa.

Vielä loppuun kuvia että pääsette tekin katselemaan tuota vallan ihastutavaa penkkiä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti