sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Marsu is bäk

Jep, pitkän, pitkän ajan jälkeen ratsastus materiaalia Marsusta. Ehkä olen pienen selityksen velkee siitä miksi Marsun ratsastus kuvia ei pahemmin ole tullut. No, klinikan jälkeen se oli noin 3 viikkoa vapaalla kun troppien vaikuttamista odoteltiin. Tämän jälkeen Mariorin liikutus on ollut pääsääntöisesti äidin vastuulla. Itsekin siis menin tänään pojan selkään ekaan kertaan moneen viikkoon.



Äitin ja Marsun liikuskelu on pääsääntöisesti ollut käppäilyä. Koulua ei olla pahemmin väännetty. Kunto on pojalla myös vähän laskenut, mutta lihomaan se ei ole onneksi päässyt. Hypätä ei niinkuin klinikka postauksessakin sanoin. Hyppimiset on meiltä hypitty. Kesällä ehkä hypätään kerran kaksi jotain alle polven korkuisia. Liikutuksessa pyrtään huomaamaan etujalkojen kuluminen. Hyppääminen kuluttaa etujalkoja, se jätetään pois. Mariorin liikutukseen ollaan sunniteltu lisättävän ohjasajoa. Se ei ole kovin jalkoja kuluttavaa ja äiti on kiinnostunut siitä. Muutenkin Marsun liikutus alkaa siirtyä pitkälti äidille, sillä näillä näkymin mulla ja Allulla on muutto tiedossa kesän lopulla. Siitä lisää sitten. Nykyisellään Marsulle muutenkin riittää se 2-4krt liikkumista viikkoon. Se on myös rauhoittunut ratsastaessa huomattavasti. Tämä on äidille tietty  hyvä.



Tänään käytiinkin sitten pellolla. Tarkoitus oli vähän päästellä energioita, mutta poika oli hirmu rauhallinen, tai sitten sen kovaa ei Aluun kovaa jälkeen tunnukkaan niin vauhdikkaalta. Pari säälittävää pukkia tuli jota en ihmettele näin kevyen liikkumisen jäljiltä. Itselle oli pieni kulttuurishokki laskeutua yli 10cm matalammalle kuin mihin olen tässä tottunut. Nopeasti kuitenkin muistin miten Marsua "ajetaan". Mitään erikoista ei tehty, enkä vaatinut pojalta ihmeellisiä. Nautittiin vain lumesta ja laukantahdista.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti