keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Niken treenejä ja koulutuuppailua

Eli tosiaan tällä viikolla oltiin maanantaina Niken treeneissä. Jäi ristiriitaiset fiilikset. No, alustetaan nyt sen verran että hypättiin toista kertaa saikun jälkeen, ja pitkästä aikaa oikeesti vähän teknisempää ja tiukemmilla teillä varustettua rataa.


Alkuverkoissa A oli kiva ja teki ihan rehellisesti töitä. Oli vähän raskaahko kädelle ja innokas, muttei paha. Mutta sitten kun alettiin mennä rtaa alkoi joku ihme kieltely jaohi syöksymis buumi. Vain niille esteille joita ei oltu jo hypätty. Ei se varsinaisesti kytännyt, mutta syöksyi vain ohi. Ärsyttävää, juurikun tästä ohisyöksymisestä piti olla päässyt eroon, niin taas. No, ei nyt maalata piruja seinille, ehkä se vain protestoi kun joutui vähän enemmän taas hommiin. Kun se alkoi syöksyä, mä aloin taas pitämään kädellä liikaa enkä antanut laukan rullata jolloin kieltoja tuli taas. Onneksi valmentajalla piti hermo ja lopulta saatiin kelvollisia linjoja.Paljon sain taas hyviä pointteja Nikeltä. Isoin ongelma mulla on se että esteillä jään helposti kovaksi kädestä mutta heikoksi pohkeesta. Kuten Nikke sanoi; pitää ratsastaa enemmän kropalla, vähemmän kädellä. Vaikeaa, mutta ei mahdotonta, sen tiedän. Koulussa kuitenkin pystyn rantouttamaan käden ja ratsastamaan pohkeella, kyllä se vielä luonnistuu esteilläkin.Tästä päästäänkin koulutreeneihin. Eilen ja tänään ratsastin Aan koulupenkillä ja kolmipalalla, eli kouluvarustus. Eilen odotin maanantain perusteella että mulla on kankea, edestä raskas ja työmoraaliton hevonen alla mutta mites kävikään. Allu oli kuin toinen hevonen, kevyt, taipuisa ja innokas työskentelemään. Siellä mä sitten monttu auki ratsastelin kun hevonen toimi kuin ajatus. Ei tietoakaan kuolaimelle painamisesta ja kädellä makaamisesta.
Tänään sama meno jatkui, ja tehtiin pohkeeenväistöjä. Allun inhokkia. Ajattelin että nyt saadaan viimeistään protesti aikaiseksi kun aloitetaan pohkeenväistöt. Ja mitä vielä. Allu teki pohkeenväistöjä, ja vielä ihan yleisellä yleisilmeellä. Niinpä me sitten pohkeenväistöiltiin ravissa ja laukassa ja hevonen teki mitä vaan keksin pyytää. Ja taas se oli tosi hyvä suustaan. Loppuun tehtiin vielä laukanvaihtoja ja voi että sitä fiilistä kun sai vaihdot just sillä sekuntilla kun niitä pyysi. Huippua!

Huomenna sitten mennään Maijan estetreenit että päästäisiin paremmalla fiiliksellä sunnuntaina kisoihin. Toivotaan että kieltelyvillitys jäi maanantaille.


4 kommenttia :

 1. Hienosti on mennyt koulutreenit ja varmasti hyviä vinkkejä sait este puolelta!

  Olitteko kisaamassa Pälkäneellä KR-talleilla 30.7? Kun jossain kuvassa oli teidän näköinen ratsukko, niin mietin että olitteko vai oliko joku muu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja juu oltiin vaikkakin tulokset jäi tällä kertaa laihoiksi.

   Poista
  2. Vähän myöhässä, mutta millaisia tuloksia saitte tai mistä ne voisi nähdä? En löytänyt kuin Facebook tapahtuma sivun. Ehkä olen vain niin höpsö, etten löydä mistään tuloksia.. :D :D

   Poista
  3. Hylyt molemmista luokista, kipasta löytynee. :)

   Poista