lauantai 30. tammikuuta 2016

Pitkästä aikaa itsenäistä hyppelyä (video)

 
Eilen me tosiaankin oltiin Maijan maneesilla hyppäämässä, mutta tavallisesta poiketen itsenäisesti. Meidän nimittäin piti mennä torstaina normaalisti estetreeneihin mutta meilläpäin oli tiet ihan sannoittamattomina. Tai no ei kaikki tiet mutta pitkä ja vaikea pätkä joten oli todettava ettei meidän karavaani torstaina starttaa minnekään. Äiti sitten sopi Maijan kanssa että jos perjantaina on tiet paremmassa kunnossa niin tullaan maneesilla käymään.
 
Tiet sitten oli onneksi sannoitettu ja päästiin maneesille. Tarvetta tosiaankin oli, sillä viimeksi kunnolla hepat oli liikutettu viikko sitten lauantaina kouluvalkassa. Kotona ei näillä keleillä oikeasti vaan ole paikkaa muulle kun kävelylle. Kaikki on peili jäässä. Meillä on Allun kanssa nyt maanantaina ja tiistaina Piia Pantsun valmennukset, ja niihin olisikin ollut vähän tympeää mennä parin viikon hyppy tauon jäljiltä. Nyt siis niihin voin mennä luottavaisin mielin. Oli sen verran onnistuneet treenit eilen.
 
Mä ratsastin vain Allun ja Tuuli meni Mariorin. Äiti nosteli esteitä. Kun oltiin verkkailtu tultiin kavalettia pääty ympyrällä ensin ravissa ja sitten laukassa. Tämän jälkeen aloimme lämmitellä n. 60-70cm korkeilla esteillä. Ensin muutaman esteen tehtäviä ja sitten minä menin radan jonka jälkeen Tuuli meni radan. Tämän jälkeen äiti alkoi nostaa rataa metriin, ja tulin itsekin selästä nostamaan esteitä. Kun esteet oli nostettu huomasin että äiti oli nostanut kaikki esteet kannattimen mukaan eikä puomin mukaan, näin ollen n. puolet radan esteistä olinkin 105cm eikä 100cm. Totesin sitten että antaa olla, ei se siitä viidestä sentistä kiinni, ei käytetä aikaa esteiden edestakaisin sahaamiseen. Ja ei, ei tosiaankaan ollut siitä viidestä sentistä rata kiinni. Allu liiteli joka esteestä huippu hienosti yli, ei kieltoja, ei tiputuksia koko radalta. Ja me ei ennen olla menty rataa jonka kaikki esteet on 100cm, ja nyt mentiin ja ihan kunnon rata mentiinkin. Loppuun otettiin vielä vähän yksittäisiä isompia tehtäviä (120cm) joista yksi videon lopussa. Videolla siis tuo rata ja yksi yksittäinen tehtävä.
 
 
    

Muutenkaan kieltoja ei tullut kuin muutama ja nekin ihan omia mokia, ja yksi ihan lopussa, kun väsymys iski yllättäen. Hyvä kuitenkin että se kieltää jos tuot ihan päin hemmettiä esteelle, siinä oppii itsekin tuomaan kunnolla. Hyvä mieli jäi itselle ja toivottavasti hevosellekin. Valmennuksesta saatavan hyödyn huomaa tässä oikein hyvin. Ei ole itse enää niin hukassa yksinkään mentäessä. On aina kiva huomata että jotain valmennuksesta on jäänyt muistiin kun pärjää yksinkin, ja toivottavasti sitten kisaradoillakin. Mutta kyllä se itselle on alkanut varmaksi käydä. 20.3 kun on seuramme vuoden ensimmäiset aluekisat, me mennään 90cm ja 100cm. Metri ei Allulle mikään iso juttu ole, eikä enää niin  minullekaan, sillä hevoseen on luotto korkea.

Sunnuntaina onkin Team Varsan tiimi palaveri jossa suunnitellaan kauden kisoja. Siitä sitten mahdollisesti postausta, riippuu syntyykö meille jotain erityisiä suunnitelmia. Pari juttua olen jo tästä kaudesta ehtinyt miettiä, mutta niistä lisää kun asiat varmistuvat.

Kommenttia saa laittaa, ja erikoispostaus ehdotuksia otetaan mielellään vastaan jos semmoisia jollakulla on. Myös uudistuneesta ulkoasusta saa heittää mielipidettä.

2 kommenttia :

  1. Hienosti meette ja muutenkin kiva postaus! :) ps. haastoin sut kuvahaasteeseen ---> www.jiinamilla.blogspot.fi

    VastaaPoista