maanantai 4. tammikuuta 2016

Vuoden eka postaus, vuoden ekasta valkastaEilen siis oli vuoden ensimmäisen valmennuksen aika, ja huomenna mennään taas Maijalle hyppäämään. En valita, näillä säillä on kiva päästä maneesiin. Ensi viikolla päästäänkin maneesi treeneihin mahdollisesti kolmena päivänä. Jes!


Mutta analysoin nyt molemmat hevoset erikseen aloittaen Mariorista sillä se oli ensimmäisenä. Mariori oli yllättävän rauhallinen siihen nähden mitä odotin olevan luvassa. Olin ratsastanut sillä itse viimeksi maanantaina, muuten sen ratsastuksista vastasi viime viikolla Tuuli ja äiti. Alku verkoissa toki oli pientä innon puhkumista mutta viimeinen rata meni tosi hyvin. Varsinkin tuo ruskea valkoinen okseri kuvaajaa kohden tuli todella hyvin. Ja jälleen Maija sanoi että vaikka Marsun laukka on välillä mitä on se kokoaa hyppyyn jalkansa hyvin. Mitään kovin isojahan ei kummallakaan menty, vaan ideana oli enemmänkin lähestymisten, teiden ja käännösten treenaaminen, ei korkeus ennätysten tekeminen. Ja tällaiset iisin kokoiset esteet oli ihan kivoja kun meilläkin  hyppytaukoa oli kertynyt n. 3 viikkoa.


Allulla tuli muutama kielto, joista yksi näkyy videolla. Täysin mun mokia. Kaikki 4 kieltoa johtui siitä että päästin tai melkein käskin Allun oikealle ohi, koska oma oikeapohje ei ollut ollenkaan kiinni. Maija käskikin käyttää Allulla enemmän pohjetta, käytän sillä nimittäin välillä liikaa ohjaa, koska Mariorilla ohjaa joutuu luonnollisestikin käyttämään enemmän. Pitää siis muistaa olla vähemmän terävä kädestä Allun kanssa, välillä vaan jää "Mariori ratsastus" päälle kun on mennyt sillä aiemman tunnin. Onneksi Allu ei tee mitään "töks" kieltoja vaan pitää ratsastajan aina parhaansa mukaan selässä. Mutta tosiaan, heti kun keskityin oikeaan pohkeeseeni Allu meni kyselemättä yli. Se ei kyttäillyt, ja sai myös kehuja. Se on kuulemma parantunut hurjasti siitä mitä se oli ekan kerran kun toin sen "näytille". On tietty kiva kuulla että se on mennyt hyvään suuntaan eikä päin vastoin.


Tänään molemmat piti vapaa päivää ja olivat pitkän päivän tarhassa ulkoilemassa. Huomenna ollaan sitten taas iskussa (toivottavasti) meneen uusiin estetreeneihin!

Ainnin! Kerran olin tippuakin kun olin menossa Allun kanssa eri suuntaan, mutta enpäs tippunut, kiitos uusien jalkkarien. Muutenkin noi freejumpit on ihan mahtavat, tykkään!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti