perjantai 8. tammikuuta 2016

Erikoispostaus: Mitä meidän hevoset syö?


Niin siis perus heinän lisäksi. Mitä kuuluu meidän hevosten väkirehuannokseen? Hevosten ruokinta jaksaa tuottaa närää ja erimielisyyttä joten aivan alkuun sanonkin, nämä on meillä hyväksi todettuja rehuja, jollain toisella toimii joku toinen.

1. Perus kivennäinen.
Jonka merkkiä en nyt tähän hätään muista, mutta siis aivan perus kivennäinen tätä saavat kaksi tuollaista mitallista päivässä.

2. Pellavarouhe
Pellavarouhetta saavat yhden mitan päivässä. Pellavaa syötän vatsan normaalia toimintaa tukemaan.

3. Raicing Greenline
Tätä on syötetty Mariorille jo useamman vuoden koska se on niin herkästi laihtumiseen taipuvainen, mutta energiaa riittää silti. Allu saa tätä myös. Molemmat saavat tätä litran päivässä.

4. Pharma Vitamin & More
Vitamiinia + sinkki ja biotiini. Tätä saavat riittävän vitamiinin saannin takaamiseksi yhden mitallisen päivässä. Tämä sisältää myös biotiinia joka on hyväksi mm. kavioille.

5. Biotiini
Meillä ei koskaan ole olleet parhaista parhaimmat kaviot Mariorilla, eikä ole Allullakaan, tätä siis mitallinen päivässä kavioita vahvistamaan.

6. Valkosipuli rouhe
Tätä tarjotaan kaksi mittaa päivässä hengitysteitä silmällä pitäen.

7. Lakritsijuuri rouhe (kuvaan laitettu 6., joku ei ilmeisesti keskittynyt kuvaa tehdessä...)
Aaa, yrttejä. Niistä ja niiden toimivuudesta ollaan montaa mieltä. En kuitenkaan koe olevani mikään hihhuli kun sanon tuon oikeasti olevan hyvä yrtti, olen sen saanut huomata itsekin. Mariori siis on taipuvainen saamaan keuhkoputken tulehduksen, eli hengitysteitä varten tätä annan molemmille. Tämä myös vahvistaa maksaa. Itsekin olen tätä talilla flunssassa ollessa poskeen pistänyt ja kyllä se röörejä mukavasti aukaisee. Ja on muuten hevosille hyvin maittavaa!

Tämä kaikki sitten liotetaan 4l vettä ja annetaan hautua ennen tarjoilua väh. 15min

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti