maanantai 1. helmikuuta 2016

Tavoitteet uusiksi

Eilen, niinkuin jo mainitsinkin oli Teamin palaveri jossa suunniteltiin meidän tulevaa kautta. Täytyy sanoa että suunnitelmat meni suuresti uuteen malliin.


Mun oma ajatushan oli et kisailen Allulla metriä alue tasolla ja katsotaan että josko sitä sitten 110cm jossain kohtaa mentäisiin. Mariorilla jatkaa 90cm luokkia ja siirtyä metreihin. Kansallista lupaa ajattelin kaudella 2017. Amateur Tour myös tänä vuonna.

Noh...Maija sanoi, että mun kannattaa hankkiakkin jo tällä vuodelle kansallinen lupa, ja niinpä pistettiinkin äidin kanssa heti toimeksi. Myös tuo korkeus tavoite meni uusiksi; metrejä ja metrikymppejä. Eli siis ei "ehkä 110cm..jne." Vaan se hevonen on Maijan mielestä valmis mun kanssa sitä kymppiä kisaamaan. Aika mahtavaa.


Mariorin tavoitteet oli ihan hyvät, mutta sekin sitten näillä näkymin pääsisi suokkien kansallisia luokkia. Amateur Tour tavoite Allulla pysyy, näkee sitten päästäänkö ihan Horse Showhun asti.


Vaikka olenkin iloinen näistä uutisista ja siitä että itse olin sijoittanut tavoitteeni ala- enkä yläkanttiin, niin treenamista toki jatketaan samanlaisella innolla, ja nöyryydellä. Hevosen ehdoilla, sitä tärkeintä osaa kahden hengen tiimiä kuunnellen. Intoa tästä keskustelusta sain kovasti, mutta tämä tietää tosiaan myös lisää työtä, sekä paljon laajennusta kisatarjontaan. Innolla siis tähän kauteen lähdetään!

Mitä tavotteita teillä on tälle kaudelle?4 kommenttia :

 1. "Nöyryydellä"? En ihan oikeasti käsitä, miksei kukaan valmentaja opeta sulle ihan perusasioita, kun videoistakin huomaa ettet niitä osaa. Esimerkiksi johtaminen esteellä ja hevosen tuominen suorana esteelle olis sellasia kriteereitä, mitä kansallisella tasolla jo vaaditaan. No mutta, onnea toki sinne vaan, oothan tähänkin asti päässy vaan pysymällä kyydissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos päivän nauruista! Tosissasi ajattelit täällä anonyyminä haastaa ammattivalmentajan mielipiteet? Toivottavasti muistat ettei anonyyminä kommentointi estä selvittämästä henkilöllisyyttä ;)

   Poista
 2. Todella hienoa kuulla, että olet jo osittain saavuttamassa tavoitteitasi! Hui, tuo 110cm kuulostaa niin kamalan korkealta tällaisen ikuisen kouluratsastajan näkökulmasta. :D

  Asetin itselleni kevyet tavoitteet täksi kaudeksi, koska en oikeastaan halua juurikaan kisata, muita kuin niitä pieniä 1- ja 2-tason koulukisoja ja ehkä muutamat pienet hyvänmielenluokat jossain estekisoissa.

  Kartsun kanssa tavoitellaan kuitenkin tasaisuutta, koska poni on vasta nyt pyrkinyt paremmin sekä nopeammin kuolaimelle ja oppinut myös myötäämään pyynnöstä. Nyt sitten vaan siirtymisiä työstämään, jotta vähintäänkin tuo muoto säilyisi käynti - ravi siirtymisten läpi ja pysähdyksiäkin voitaisiin tehdä ilman, että ponin pää nousee pilviin.

  Ruubian kanssa taas tavoittelen 1-tason HeC luokkia! Poni täytyisi saada rennommaksi selästä ja takajalat alle, jotta sitä liikettä löytyisi haastavampiinkin luokkiin, ihan huippu poni kun on! Haluaisin myös päästä kisaamaan Ruubialla esteitä ja vaihtamaan estevalmennusponini Kartsusta Ruubian, koska hyppääminen tuntuu huomattavasti mielekkäämmältä Ruubian kanssa, koska ponilta edelleen löytyy sitä innostusta esteitä kohtaan! :)
  riding-mylifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä itseäkin vähän hirvitti kun valmentaja heitti ton korkeuden, mutta hevosen tahtiin mennään kun on nuoresta kyse.

   Kiva lukea myös kouluratsastajan tavoitteita. Ehkä sitä pitäis jotkut koulukilpailut ottaa omallekin tavoitelistalle...:D

   Poista