sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Valmennuksia, valmennuksia

Tänään oli Sipsillä kotona kouluvalka ja huomenna meillä on KT'lla estevalkka. Mariorilla oli tarkotus olla estevalkka mutta kääntykin sitten aika koulu painotteiseks, siitä lisää myöhemmin postauksessa.
Sipsillä oli valkka ekana. Mentiin taipumis harjotuksia. Oltiin sellasella kahdeksikolla johon tehtiin voltteja mukaan. En osaa selittää hyvin. Mutta sitten lisättiin siihen kahdeksikkoon ensin käynti ravi siirtymisiä. Sitten mentiin väistäjä niillä volteilla. Sitten mentiin vielä laukka ravi siirtymisiä sillä kahdeksikolla.
Kahdeksikko tehtävän jälkeen tehtiin vastalaukka harjoituksia tehtiin eka sellasta missä tehtiin laukkaympyrä ja siitä ympyrältä tehtiin loiva kiemuraura ja sitten taas uus ympyrä ja kiemuraura jne. Tehtiin tota parikertaa molempiin suuntiin. Sitten tehtiin kahta muutakin vastalaukka harjotusta, mutta niitä en rupea selittämään koska kukaan ei tajuaisi mun selitystä. :D
Mutta tosi herkästi nostaa vasempaan laukan ja jos ei pidä varaansa niin vastalaukoissa vaihtaa laukan lennosta. Se on sinänsä hyvä että esteradoilla vaihtelee laukat nopeeta.
Valmentaja vielä kehu että laukkaa luonnostaan todella nätisti ja että sillä on tarmokas ravi. :)

Kyllä se taipuu jos haluaa.


 

Mariorilla päätettiin aloittaa ensin samalla kahdeksikko tehtävällä, mutta pojan kanssa ei laukkailtu. Ja tänään tapahtu ihmeitä! Poika alkoi kantaa takapäätään eikä vaan jolkoteelut menemään. Saatiin se väistämäänkin muutamia askeleita. Oikeesti, nyt voi sanoa ylpeänä että tää on meidän poika ja tästä hevosesta tulee muutakin kun puskaratsu. Se on tajunnut esteiden hyppäämisen ja tänään se meni pieniä hetkiä peräänannossa. Koulupuoli vaan kuntoon niin voitte olla varmoja että meistä kuullaan vielä! Esteitä ei sitten hypättykään kun muutama koska poika oli ihan väsynyt, ei niinkään fyysisesti vaan henkisesti. Tässä pari kuvaa.
Tää on meidän poika! ;)

 
Kävi niin hyvä tuuri että tasan vuosi sitten otettiin kuva kun ratsastettiin. Ja tänään otettiin uusi kuva. Kehitystä on oikeesti nähtävissä, ja paljon! Sekä minussa että hevosessa.                                              

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti