sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Mercedes Benz Aino Masters

Perjantaina auton nokka suuntasi klo 06.00 kohti järvenpäätä ja Ratsastuskeskus Ainoa. Aikainen lähtö siis. Menimme hyppäämään kansainvälisten kisojen yhteydessä olevat pari kansallista luokkaa, 105cm ja 115cm. Ensimmäinen 115cm, joka päätettiin ottaa jotta olisi helpompi mennä se 115cm myös kahden viikon päästä hevosmessuilla.

Aloitetaan puhumalla 105cm luokasta. No, muuten kisapaikalla kaikki toimi hienosti mutta verkka oli melko kaoottinen. Siksi hevosen keskittymiskyky ei ollut parhaimmillaan 105cm luokan alussa, ja otettiin eka este alas. Muuten rata oli hyvä. Yksi virhepiste tuli ylitetystä enimmäisajasta. Olin kuitenkin tyytyväinen tasaiseen ja hyvään rataan. Enkä mää näihin kisoihin oikeastaan edes sijoja tulut hakemaan, lähinnävain vähän "isommilta areenoilta" ratoja hevosmessuja ajatellen.Sitten oli 115cm luokan aika. Verkka oli taas vähän mitä oli, tosin otettiin varkassa vahingossa lähemmäs 130cm okseri, oho. No A hyppäs sen tosi nätisti joten mikäs siinä. Siitä sitten radalle. Radalta otettiin  neljä puomia eli 16vp. Noniin, ennen kuin joku miettii että olipa huono, niin ei ei ollut. Kolme puomeista oli sellaisia jotka olisi ihan yhtä hyvin voineet jäädä tulematta. Täysin hipaisu puomeja. Vain viimeinen este tuli syystä, joka oli huono paikka.
Viimeistä estettä lukuun ottamatta kaikki paikat ja askeleet oli täydellisiä. Ja mulla ei koskaan oo ollut radalla noin kuuliaista hevosta joten jäi aivan huippu fiilis. Ja kuten videolta tosiaan näkee, puomeista vain viimeinen putosi oikein kunnolla, ei se noita muita ottanut mitenkään keilaamalla, vaan pienestä jalka virheestä.

Nyt vaan jatketaan puomeja, kaveletteja ja jumppasarjoja niin saadaan voimaa hyppyyn ja tarkkuutta jalkojen nostelemiseen. Kyllä se siittä lähtee. Korkeutena 115cm ei ole meille mitenkään paha. Nyt vain messujen jälkeen niitä hyviä 110cm ratoja alle, niin eiköhän se 120cm sieltä kesän aikana saada ohjelmaan. Mikäli vain terveinä ja kunnossa  pysytään.

2 kommenttia :

  1. Hyvä te! Ihan oikea asenne niin tämän suorituksen kuin tulevaisuudenkin suhteen :) Tsemppiä messuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos piristävästä kommentista ja tsempeistä! :)

      Poista