keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kaksi päivää Mikko Mäentaustan treeniä (pitkä video)

Tosiaan maanantai ja tiistai kului mukavasti Mikon treeneissä. Postauksessa kerron pivistä tavallaan kuin yhtenä valkkana, sillä kokonaisuutena nämä ovat kuin yksi päivä. Maanantaina tehtiin yksittäisiä tehtäviä, radan osia ja tiistaina osista kootiin rata. Maanantaina meillä meni aika mukavasti kuten tiistainakin, mutta kuten ideolla näkyy niin kolmoissarja tuotti molempina päivinä vähän pään vaivaa.

Pureudaanpa siis siihen ja miksi se oli meille haastava. Noh, ensinnäkään me ei olla aikoihin hypitty kolmoissarjaa. Toisekseen, oikea kierros, kaarre, lyhyt matka suoristaa tähän summataan vielä Allun vinous oikeaan, ei siis helpponakki. Lisäksi pojalla oli vähän liikaa vauhtia, ja sillä vauhdillä ei väleihin millään mahduttu. Kun ei mahduttu alkoi harmittaa ja sitten mentiin ohi.

Vaikka molempina päivinä möhlittiinkin tälle sarjalle niin saatiin se molempina päivinä myös lopulta sujumaan. Etenkin tiistaina sain hyvät neuvotmiten toimia. Kaarteesta estettä kohti hevonen molemmilla ohjilla. Vaikka ollaankin kaarteessa se ei saisi olla vain sisäohjalla, vaan käännä pohkeella tue molemmilla ohjilla. Ja koska se herkästi ajautuu oikealle niin pidä oikea ohja tuntumalla, mutta johda vasemmalla. Myös se miten tehdään nopeasti monta toimivaa puolipidätettä aukeni ihan uudella tavalla. Ei voi pidättää jos paine ei lainkaan laske. Välillä pitää antaa että taas voi ottaa. Asioita jotka kuulostaa selviöiltä, ja ovatkin mutta pääsevät herkästi unohtumaan.

Etenkin tiistaina olin tosi tyytyväinen, viimeinen rata meni tosi hyvin ja mikä onkaan parempi fiilis kun ensin möhliä ja sitten onnistua. Ikään kuin tajuta valmentajan ohjeet välissä ja toimia niiden mukaan. Tulokseksi saadaan onnistunut rata. Palautteeksi saatiin Mikolta että Allun kanssa on tehty hyvää työtä ja että eteenpäin on viime kerrasta menty valtavasti. Mikko sanoi meille että ihan huoletta ja hyvillä mielin voidaan lähteä kisakauteen, meno on sen mukaista. Muutenkin saatiin tosi hyviä neuvoja treeniin, ja saatiin esille ongelmia ja päästiin löytämään niihin ratkaisuja. Aivan mahtavaa, taas on työkaluja omaan tekemiseen!

Oli taas ihan huippu hyvät valkkapäivät. Ensi kuun Mikkoon en ikävä kyllä pääse hevosen kanssa autokuskin puuttuessa, mutta saatanpa silti mennä kuunteluoppilaaksi. Mutta nyt videoon!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti