sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Meitä ei sade estä

Jep, perjantaina satoi kyllä siihen malliin että huhhuh! Mutta me ei annettu sateen estää meidän treenejä! Mariorin hyppytreenin aikana sateli vähän, Allun irtohypytyksen aikana kaatamalla. Märillä vaatteilla selvittiin ja kipeiksikään ei edes tultu!Aloitetaan Mariorista. Treenin aiheena oli linjat sekä sarja. Meillä oli vasemmasta kierroksesta pitkällä sivulla 4 askeleen suora linja. Toisella pitkällä sivulla oli oikeasta kierroksesta tultava sarja, kiinni aidassa.

Linja meni tosi hyvin ja sitä tultiin lopulta niin että ensimmäisenä oleva pysty oli 100cm korkea ja viimeisenä oleva okseri n. 115cm. Mariori keskittyi tähän tosi hyvin! Sarja pojan vaikeammasta kierroksesta oli vaikea. Sarjat seinän vieressä, tai esteet seinien/aitojen vieressä ylipäätään on usein hevosille haastavia. Kieltoja tähän tuli, mutta lopulta sitäkin päästiin menemään n.100cm korkuisena! Suunnan vaihto esteenä meillä oli "home made"- vesimatto. Eli vanha sininen sadeloimi.


Kaikkiaan kaikki meni kivasti, videolta näkee meidän radan. Viikolla otetaan vielä vähän sarjoja työn alle, ja sitten suunnataan Hankoon SHW:hen.Allulla oli vuorossa irtohypytystä. Nyt on nimittäin käynyt ilmi että Alun temppuilu saattaa johtua satulasta. Koska satulaa ei toistaiseksi parane selkään laittaa päätimme koittaa irtohypytystä. Allu on selvästi tehnyt hommaa ennenkin. Kovasta sateesta huolimatta poika hyppi mielellään. Videolta voi nähdä kuinka nätisti se menee hyppykujaan. Ihan kun vanha tekijä!  Sekä minä että hevonen oltiin naama messingillä. Mä suurelta osin siitä syystä että kerrankin joku mun omistuksessa oleva heppa osaa irtohypätä, ja siitä että Allu hyppäsi selkää käyttäen, mielellään sekä näyttämättä mitenkään kipeältä. Allu taas oli innoissaan päästessään pitkästä aikaa hyppimään. Este nousi 140cm asti, sitten meiltä loppui tolpasta pituus. Meillä on siis pitempiäkin tolppia, kuka sitten tietää miksei niitä tajuttu laittaa, sillä hevonen olisi kyllä hypännyt korkeammaltakin. No, ensi kerralla sitten!
140cm

Sadevaatetuksesta huolimatta liti märkä, mutta poniinsa tyytyväinen omistaja!

1 kommentti :

  1. Kiva blogi tääkin! :) Voisitko käydä kurkkaamassa mun blogia? Kenties liittymässä lukijaksi? :)

    VastaaPoista