lauantai 4. huhtikuuta 2015

Perjantain hyppelöt


Eilen tuli hypättyä molemmat hevoset, ja kuvaajakin saatiin joten materiaalia löytyy reippaasti.Sipsillä menin rataa johon kuului suora linja, pari tiukkaa kaarretta ja sarja. Itseäni hieman jännitti mitä tulee, sillä tarkoituksena oli mennä tämän vuoden ensimmäinen 90cm treeni. En ole sitten viime syksyn ysikymppiä ratana hyppinyt, viimeksi lokakuussa kisoissa ja se päättyi hylkyyn. Tarkoituksena oli että jos menee ysikymppi parin kolmen esteen tehtävinä ja ratoina sillä lailla että jää hyvä fiilis, niin mennään seuraavissa kisoissa ysikymppi, mutta jos tuntuu huonolta niin kasikymppi.
 

Sarjan ensimmäinen.
 Ekaksi otettiin pari lämppä hyppyä ristikolle ja muita esteitä 80 senttisinä. Sitten esteet nostettiin yhdeksäänkymppin.


Tässä jo ysikymppejä...Pelko siitä etteikö ysikympit sujuisi oli ihan turha sillä kuten kuvista huomaa, poni veti kevyesti yli kun itse vain ohjasin. Kyllä on Kärkkäisen valkat tehnyt tehtävänsä. :)

Muutamia parin esteen tehtäviä otettiin ennen rataa. Rata meni hyvin paitsi sarjan ekan mokasin, mutta otettiin sitä pari kertaa uudestaan ja se sujui hyvin kun olin hereillä. Pari kertaa puomit putos jostain kun itse en tuonut hyvin, mutta pääosin tosi hyvät treenit, ja ysikymppiin ilmoittauduttu. :)

Oma lemppari eilisen kuvista!

Kyllä ponin ilmeestä näki että tykkäs! :)


Mariorilla menikin sitten ihan päin peetä suurimmaksi osaksi. Ei oo aikoihin ollut esteillä noin tonttu, mutta eilen sattui kohdalle semmonen päivä. Vaiheita oli vain yksi ja se oli täysillä.
Monessa kuvita näyttää ihan hyvälle mutta tuntui kamalalle. Radan menin silläkin mutta 80cm korkeana. Radalla ei mikään tippunut ja äitikin sano että näytti hyvältä, mutta jälleen tuntui selkään ihan kamalalta, ei mitään kontrollia. Aika pudotus siis itselle ton sipsin lähes täydellisen ratsastuskerran jälkeen. Sipsillä sain kaikki tekemämme virheet heti korjattua, Mariorilla virheitä jäi korjaamattakin. Loppuun otin sillä vielä pari kertaa ton sinisen okserin ysikymppinä, ja ne oli ainoot hypyt joihin olen tyytyväinen. Niihin se keskittyi.


Tämmösiä itsemurha hypyyjä oli kaikki lämppä hypyt. Poika protestoi ilmeisesti esteen koosta(?)Sarjan olin tarkoituksella tehnyt sellaiseksi että okseri oli ensimmäinen. Se on pojalle vaikea, ja sarjan ekalle tulikin monta kielto, mutta myös pari ihan onnistunuttakin hyppyä. Mutta tosiaan, paremmalta näyttää kun mitä oli oikeasti pojan kanssa...


Mariorilla menen ensiviikolla sitten 80cm luokan. Pari päivää ennen kisoja otetaan vielä kevyet treenit noiden kanssa ja toivotaan että poika silloin olisi rauhallisempi. Pöljyyden huipuksi se vielä lähti viemään mun kaveria kun oltiin ottamassa loppukäyntejä maastossa, eli ei edes ravattu tms. käynnistä vaan lähti, mutta kaverini sai onneksi sen pysähtymään, eikä tippunut. Hassua, aikaisemmin viikolla se oli koulua mennessä tosi kiva ja laukka oli säädeltävä, eilen ei siitä ollut tietoakaan...kai sitä vaan silti täytyy yrittää uskoa että tosta jotain tulee...vielä joskus.

4 kommenttia :

  1. Ihania kuvia! Ratsastatko monta kertaa viikossa per hevonen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipsin 4-5kertaa ja Mariorin 3-4kertaa viikossa, kesälomalla molemmilla n.5krt/vk. Mariorilla toimii parhaiten se että enemmän ajattelua vaatineen kerran jälkeen antaa vapaapäivän. Se ilmeisesti saa näin vaikeammat asiat sulateltua paremmin. :)

      Poista