lauantai 5. lokakuuta 2013

Hyppyjä ja koulua

Postauksen paikka kenties? En jaksa puhua nyt valkoista tai muista viikon tapahtumista. Hyppään suoraan eiliseen ja eilisen tapahtumiin. Ja ai nii, kisakausi on meidän oslata ohi, ja seuraavat kisat mennään ensi keväänä. Nimittäin mun äidiltä meni sääriluu poikki ja saikkua on vuoden loppuun saakka. No ens vuonna sitten alotetaan seurakisoilla, sitten mennään aluekisojen seuraluokkiin ja si loppu kesästä aluekisat. No muutenkin ois pian kisakausi loppunu, ja päättyhän tän vuoden kisat sitten ihan kivasti sinne raision kisojen puhtaisiin ratoihin. Täytyy vaan valmentautua talvella täällä kotona ja heti kun äiti paranee ja on kykenevä kuskaamaan meitä kisoihin niin sitten nähdään taas meitäkin radoilla.                                                                                                                                
 
 Eilen menin Sipsillä koulua semmosen pualisen tuntia. Poni rupes taas taipuun hyvin ja oli edestä tosi kevyt. Nosti vasemman  laukan hienosti ja oikeenkin ihan suht hyvin. Mentiin valmentajan antamia tehtäviä. Sitten mun kaveri kävi vielä selässä mutta siitä ei sen emempää. Tässä pari kuvaa. Vasemmasta laukasta ei tullut hyviä kuvia joten ei nyt oo ollenkaan kuvia siitä tähän postaukseen, mutta ei voi mitään.










No Mariorilla taas vaihteeksi esteitä. Poika oli intoo piukassa ja sen kyllä huomas. Vähän lämmittelin ja sitten menin jonkinlaisen radan. Lopussa mentiin vielä 90 yksittäisenä. Poika keskitty kivasti eilen vaikka kuski olikin selässä kun mikäkin törppö. :D


26 kommenttia :

  1. Ihana musiikki tuossa videolla! Mariorilla on vielä kapasiteettia vaikka mihin kun saa laukankin kuntoon, hyppy on loistava! Harmi se teidän äidin jalka:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...muumi musiikit on parhaita :D Ja kaippa sillä onkin, jahka se lakkaisi touhottamasta niin kovasti :). Ja noita tommosia tapaturmia vaan sattuu eipä sille kai mitään voi... :(

      Poista
  2. Tuo teidän meno näyttää ihan järjettömän huonolta:O Lisäksi lähdet lähes jokaisessa hypyssä liian myöhään ja lysähdät kaulalle. Se on taas hevoselle huonoa ja pidemmän päälle kivuliasta. Suosittelen aloittamaan pikkuesteillä (tai pienemmillä kun nuokin ovat toso minejä) ja lukemalla vaikka hevoskirjoja, jotta oppisit mitä hevonen vaatii omistajaltaan.

    Lisäksi nuo sinun kouluratsastuskuvasi ovat aivan hirveitä. Anteeksi vaan tämä hirveä j kamala sanat mutta silti. Sinun painopisteesi on liian takana, jonka takia ryhtisi painuu pakosti liian alas. Sinuna menisin heti vaikka koulu tunneille jos on vaan mahdollista. Ei ihme ettei tuo esteratakaan ole mitenkään siisti, kun menet aivan liian harvoin ja vähän koulua.
    Terveisin. 38 vuotta hevosalalla työskennellyt henkilö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Voi ano... Siis ihan suoraan sanottuna Saara ratsastaa tosi hyvin! Siis et voi arvostella toisia kun et ite edes uskalla näyttää kuka oot! Tai miten ite ratsastat!!
      Siis jos Saara ratsastais huonosti se ei olis päässyt noin hyvälle ja haastavalle tasolle!!!
      Ei varmaan tarvii tulla arvostelemaan toisia enne kuin itse näytät miten ratsastat tai kuka ylipäätään oot!!!!!!! :)

      Poista
    3. Minusta ainakin toi eka ano kirjoitti ihan ystävälliseen sävyyn niin ei sun tarvis alottaa tuollasta ja vielä haukkumaan, vaik toi ei kehunukkaa sua. Ja nyt et alota mulle mitään mäki kirjotin ystävällisesti, mut voisin miettii mitä suustas päästelet:)

      Poista
    4. Hei hetkinen, koittakaapas nyt aikuistua! Olen itse nähnyt useat kerrat Saaran ratsastusta, hevosten hoitoa yms. Enkä näe siinä minkäänlaista moitittavaa, kyllä kaikilla on varmasti opittavaa vaikka missä. Mutta tuo ylimmäinen kommentti on täysin aiheetonta ! Tiedän tasantarkkaan mistä puhun, pidän hyvin outona sitä että noinkin paljon"elämää käynyt" ihminen tulee tänne 99-syntyneen tytön hevosblogiin kritisoimaan ja kertomaan omia mielipiteitään asioista joista ei edes tiedä. Kaikenlisäksi vielä nimettömänä, asiat voisi pitää täysin omana tietonaan tai sitten ihan nimellisenä järkevänä ihmisenä tulla sanomaan !

      Poista
    5. Kiitos teille jotka mua puolustatte, ja sinulle joka sanoit tuosta että tuo on ystävälliseen sävyyn kirjoitettua. Näinkö on? "Tuo teidän meno näyttää ihan järjettömän huonolta" tai "kouluratsastuskuvasi ovat aivan hirveitä" ei kuulosta mielestäni kovin ystävälliseltä. Sinun kommenttisi oli ystävällinen mutta tuon aloittaja anon ei! Sitä paitti en millään jaksa uskoo et 40 vuotta hipovaa hevos ihmistä kiinnostaa tän ikäsen tytön blogi ja yleensä sen ikäset ei kirjota noin epäselvää ja huonosti perusteltua tekstiä. Mutta, eipä kaikki voi musta ja mun hepoista pitää, sille en voi mitään. :)

      Poista
    6. Ette varmaan haukkuja(anot ) ees pärjäis noille hevosille :D Ehkkä Saara tietää miten ratsastaa ja mitä tekee! Voimia !! (: Säällitävää tollanen haukkuminen! -.-! Itse johdun ton samaan kokee mulle tulee aina haukkuu :(....

      Poista
    7. Saaran työskentelyä nähnyt ja tälle keskustelulle raivostunut!8. lokakuuta 2013 klo 9.48

      Vaikka luet kuinka paljon hevoskirjoja ja osaat teoriassa kaiken, et silti osaa ratsastaa käytännössä täydellisesti. Siihen oppii vain ratsastamalla. Samoin hoitamisen, sillä jokainen hevonen on erilainen.
      Saara huolehtii hevosistaan todella hyvin, paremmin kuin monet muut. Hevosilla on hyvät olot, ja ehkä valmentaja ja ratsastuksenopettaja huolehtii siitä, miten on parasta tehdä. Luulisin ainakin, että valmentaja ja ratsastuksenopettaja huomauttaisivat, jos huomaisivat virheitä esim. ryhdissä.

      Poista
    8. Jep jep. No eipä näistä kannata välittää, niin selviää vähemmällä. :) Kiitos kuitenkin teille jotka jaksoitte/jaksatte tsempata! :)

      Poista
  3. Kiva blogi ja kivoja kuvia! Liityin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Samoin, mutta tuuppas sanoon toi päin naamaa oman nimes takana seisten?

      Poista
    2. Nonii. Ei oo google tilii mut voin ihan sanoa nimeni: Jemima Lahtinen, asun Pohjanmaalla Evijärvellä. Tarviitko lisäinffoo vai pärjäätkö? Juups tuu sää tänne en jaksa tulla sun luox

      Poista
    3. Vastaan Saaran puolesta, sun kannattais hiukan miettiä mitä kirjottelet. Oot todella lapsellinen tapaus!

      Poista
    4. Onko Pohjanmaalla kivakin asua? Toivottavasti, niin sää voit pysyy sielä ja mää täälä niin ei tarvii mitään sotaa alottaa... Eiks je? Ja tosiaan aika lapsellisen kuvan kyllä annat. :)

      Poista
  5. meette ihan super hyvi (: ! opetakko mullekki :) ?
    Ja tää blogi on muutenki tosi kiva (: !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mutta etköhän sää mee ihan hyvin muutenkin ;).

      Poista
  6. Sulla on todella kiva blogi, en tosiaankaan ymmärrä mitä anot hakevat kommenteillaan.
    Toivottavasti tuo lapsellisuus joskus loppuisi...he tuntuvat olevan vaan kateellisia siitä kun itsellään ei mene niin hyvin kuin toisilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, jollain on aika tylsä viikonloppu ollu kun ei muuta tekemistä oo keksinyt. :)
      Ja kiitos mukavasta kommentista.

      Poista
  7. Jos noilla joillain anoilla on noin vittumainen ongelma nii ei sitä tarvi tollai sanoo. Saara pitää hevosista tosi hyvää huolta. Oon monta kertaa itsekkin nähnyt sen että Saara osaa asiansa. HYVÄ SAARA!!!!!!! <3

    VastaaPoista