tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kisaviikko 2017

Tänä vuonna me vaikutimme kisaviikolla yhtenä päivänä joka oli lauantai. Luokkina 110cm miniderby karsinta joka sisälsi myös erikois esteitä/maastareita sekä evidensia junnu cup 120cm.
Päivä ei alkanut kovin hyvin, sillä jo aamulla herätessäni noteerasin kurkkuni olevan todella kipeä. Järkyttävän kuuma ja hikinen keli ei myöskään auttanut jo valmiiksi vetämättömään oloon.Ensimmäinen eli 110cm luokka meni kivasti, ja siinä hevosella riitti virtaa kuumasta kelistä huolimatta. Otettiin yksi kielto kakkoselle, joka kyllä harmitti koska kyseessä oli tavallinen este ja ihan oma virhe. Jätin Allun liikaa sisäohjaan kaarteesta ja se sitten kostautui. Koska este oli semmoisella paikkaa ettei siihen pystynyt mitään ympyrää vääntämään, niin saatiin 5vp yliajasta. Mutta mieluummin yliaikavirheitä kuin uusikielto liian pienen tien vuoksi. Muuten kaikki esteet pysyi ylhäällä ja harmitti kyllä, sillä uusintaan oltaisiin varmaan päästy ilman kieltoa. Kaikki banketit ja haudathan Allu hyppäsi ihan innoissaan, eli ne esteet mihin monien tie päättyi eivät tuottaneet Allulle ongelmaa.
Siten olikin kaksi luokkaa välissä ennen seuraavaa lähtöä ja täytyy sanoa että oma olo sen kuin huononi luokkien välissä. Kurkkua sattui, päätä särki ja pyörrytti. Olin jo ihan varma etten mene luokkaan, mutta menin sitten. Verkka oli ihan ok, mutta kyllä sen alkoi huomata että itsestä on kaikki mehut ihan poissa ja Allukin oli jo helteestä väsynyt. Mentiin kuitenkin radalle. Ykkösestä yli, mutta huonohko paikka joka kostautui kieltona kakkoselle. Kakkonen olisi varmaan menty jos olisin itse reagoinut nopeammin, mutta aloin oikeesti olla jo pyörtymistä vaille valmis joten en sitten ollut riittävän nopea. No, kakkos yrityksellä yli, kertaalleen hevosta reilusti eteen, ja kolmoselta hevosen virhe, luultavasti ihan Allun väsymyksestä ei takapää enää noussut niin korkealle kun pitäisi. Loppurata oikeastaan ihan hyvää menoa. Sarjan a-osalle vähän lähelle, hyvä pohjetuki välissä ja b-osan yli, mutta puomi mukaan. Olen kuitenkin tyytyväinen ratsastukseesni sarjan välissä. Reagoin riittävän nopeasti huonoon paikkaan a-osalle enkä jäänyt vain katsomaan että mit' tapahtuu, jolloin todennäköisesti oltaisiin vain vedetty ohi b-osasta. Viimeinen este meni yli ongelmitta.Kun pääsin pois radalta ja tulin alas selästä niin jalat meinas pettää alta, niin olin loppu. Olo oli ihan kamala, ja Allukin huomasi sen, sillä vaikka se usein ei kisapaikoilla viihdy pitkiä aikoja paikallaan seisten, niin nyt se jäi seisomaan viereen että sain pidettyä hänestä kiinni etten kaatuisi. Kyllä hevoset vaan osaa lukea ihmisiä, Allu ainakin. Mutta kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen, 120cm oli työvoitto, jo vähän väsyllä hevosella ja itse ihan flunssasena. Viimeiset pari päivää olenkin viettänyt sängynpohjilla. Maanantaina en edes mennyt tallille, vaan äiti kävi lykkäämään Allun käppäriin. Eilen A sai myös käppäri päivän sillä olin liian kipeä edelleen. Pikku e käsittelykokeessa kävin eilen ja kortti tuli. Tänään on kova yritys mennä kouluvalkkaan, oman jaksamisen mukaan.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti