sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Paistaa se päivä risukasaankin

Niin, eilen tosiaan oltiin kisoissa, ja voinpa sanoa että hyvin meni. Kyseesä olivat oman seuran 1-tson kisat, jotka pidettiin siis Maijalla. Menimme kaksi 90 cm rataa. Emme tällä kertaa ämän korkeampia, sillä kyseessä oli syksyn ensimmäiset halli kisat, ja muutenkin halusin päästä keskittymään estevälien ratsastukseen ilman stressiä korkeudesta.


Ensimmäinen luokka meni hyvin ja huonosti. Perusradalla Allu li tosi hyvä. Sitä oli helppo ratsastaa ja hypyt suuntautuivat ylöspäin. Hevosen ja esteen väliin jäi ilmaa, eikä puomikaan kolahtanut. Päästiin uusintaan, joka sekin meni hyvin kunnes, toisiksi viimeisellä esteellä Allu suihkaisi ohi. Ja toisenkin kerran, eli hylkyhän siitä tuli. Tässä kohtaa äiti oli lopettanut kuvaamisen, mutta saatiin jatkaa rata loppuun. Ja se oli tosi hyvä, sillä Allu oli selkeästi laskelmoinut että kaksi kieltoa ja työt loppuu. Mutta hahhah, eipäs päässytkään livistämään töistä ja kyllähän se ne kaksi vikaa sitten meni. Harmitti, koska todennäköisesti oltaisiin tehty 0-0 tulos muutoin. Mutta toisaalta, perusrata oli hyvä, ja uusinnasta saatiin nuorelle miehelle hyvä käytöstapa koulutus.Toisella radalla esteiden alle oltiin lisätty kaikkia härpäkkeitä, joita A verkassa katselikin. Verkkahypytkin oli jotenkin huonoja ja ajattelinkin jo ettei tästä taida tulla mitään. Radalle kuitenkin itse sisuunnuin ja ratsastin hevosta niin ettei ohi meneminen ollut vaihtoehto. En vahingossakaan antanut sen napata vasemmasta ohjasta kiinni ja rynnätä mihin sattuu. Ratsastus ja rata ei ollut kaunein, mutta se oli tehokas, niinkuin Maija radan jälkeen totesi. Hypyt ei olleet yhtä hyviä kuin edellisellä radalla, mutta olin omaan päättäväisyyteeni tyytyväinen. Allulla on nyt vähän semmoinen kokeilu vaihe mun kanssa koska olen oppinut vaatimaan siltä enemmän kun mitä osasin kesällä vaatia. Ennen mulle riitti yhdessä tempossa kaula pitkänä kohnotus, mutta nyt haluan hevosen "pakettiin", eri nyansseja rataan ja takajalat alle. Tämä sitten vähän mukavuudenhaluista kakaraheppaa ärsyttää.

Varmaan jotain tosi tärkeetä täs on menossa
No, toinen rata oli puhdas, ja koska aika kovaa mentiin, saatiin niin hyvä aika että se riitti sijaan 2. Oli kyllä huippua pitkästä aikaa päästä kuniakierrokselle!

Tyhmä rakas pöhkö möhkö heppa <3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti