perjantai 7. lokakuuta 2016

Mikko Mäentaustan valmennus ja Mariori maneesilla

Kaksi asiaa käsiteltävänä yhdessä postauksessa. Aloitetaan tiistaista jolloin oltiin Mikko Mäentaustan valmennuksessa. Valmennus alkoi klo 12, kotoa lähdimme puoli 11.  Olimme perillä hyvissä ajoin, äiti kävi maksamassa valkan ja sitten alettiin laittaa Allua. Kun Allu oli valmis, alkuverkkasin seen kentällä, sillä aikataulu oli melko tiukka. Hetken verkkailtuamme päästiin maneesiin.


Ensin vaihdetiin kuulumisia valmentajan kanssa ja sitten aloitettiin työskentely kavaletilla. Alku verkat meni hyvin ja itselle jäi hyvä fiilis. Alkuverkkojen jälkeen tultiin radan osia (video valitettavasti vain radasta, ja siinäkin kunniassa äidin mahtavat tarkennus taidot, tai niiden puute...). Kaikki yksittäiset 1-2 esteen tehtävät meni hyvin. Jopa muuri sujui ongelmitta. Sitten siirryttiin rataan, ja se meni hyvin myös. Kieltoja ei tullut yhtäkään, ja itseasiassa ei pudotettu puomiakaan! Hyppyjä otettiin melko vähän, silä aikataulu oli tosiaan tiukka, mutta olen tos tyytyväinen. Erityisen iloinen olen siitä kuinka sain hyvien ohjeiden ansiosta puolipidätteet kunnolla läpi.
Keskiviikkona ei tehty mitään kovin erikoista, sillä torstaina oli jälleen maneesi reissun paikka. Maija läpiratsasti Allun, ja samalla vähän hyppäsikin sillä. Allu sai kehuja, sillä se oli reipas ja esitti parasta ylöspäin pyrkivää laukkaansa. Lopuksi minäkin kävin vielä selässä, ja se oli tosi kiva ratsastaa Maijan jäljiltä.
Kun kerran maneesille lähdettiin, päätimme äidin kanssa että samaan vaivaan nappaamme Mariorin mukaan. Sillä välin kun Maija ratsasti Allua, minä pyörin maneesissä Mariorin kanssa muuten vaan. Pakko sanoa että Marsu yllätti mut positiivisesti! Se ei ole käynyt kotoa poissa sitten heinäkuun, mutta käyttäytyi silti tosi nätisti. Mentiin gramaaneilla koulua, ja se haki itseään kivan pyöreäksi ja liikkui rehellisesti korvat hörössä. Kun oltiin menty koulua hyvän aikaa otettiin gramaanit pois, ja koitettiin pari hyppyä. Mentiin pari kertaa kapea pysty ihan pienenä, punasininen okseri kerran n. 70cm korkeana, sarja kertaalleen 80-90cm kokoisena ja porttipysty n. 80 senttisenä. Videolla näistä näkyvät kaikki paitsi sarja jota äiti ei ehtinyt videoimaan. Positiivisena yllätyksenä, Mariori hyppäsi innoissaan, vaikka esteet ihan esteen kokoisia olivatkin, ja tuntui että sillä oli haskaa.
Ensi viikon lauantaina minun on tarkoitus mennäkin Marsulla ihan helppo 70cm luokka, ja Tuuli menee sillä alle jonkin luokan. Ei siis mitään erikoista, mutta kyse onkin enemmän henkisestä jutusta. En haluaisi päättää mun ja Marsun moninpaikoin tosi hyvää kisakautta Hangossa sattuneeseen romahdukseen.
Samoissa kisoissa menen myös jotkut luokat Allulla, kyseessähän on siis harjoituskisat, mutta kun ovat lähellä niin mietittiin että miksei ihan treeninkin kannalta sinne mentäisi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti