tiistai 22. joulukuuta 2015

Saikkua

Se hevosen omistamisen kurja puoli, hevoset sairastuu. Mistään vakavasta ei siis ole kyse. Molemmilla hevosilla on keuhkoputkentulehdus jota eläinlääkärin mukaan on nyt liikkeellä tosi paljon. Alulla vasta alkava joka kuului vain toisella puolella, Mariorilla päällä, mutta ei niin pahana kun puolitoista vuotta sitten jolloin jouduttiin pelkäämään puhkurin puhkeamista.


Eilen aamutallia tehdessä äiti oli kuullut Mariorin yskäisevän pari kertaa ja äiti sitten soitti el:lle heti. Mariorilla kun on tuo ennenkin ollut niin on sitten vissiin jotenkin herkkä saamaan sen. Tänä syksynä ollaan paljon kuitenkin reissailtu joten ei ihme sinänsä kun kerran liikkeellä on. Kuulemma nää lämpimät ja kosteet kelit edesauttaa kaikkien pöpöjen elämää. Viikko lomaa määrättiin molemmille hevosille, ja sillä pitäisi mennä ohi. Kuulosti sen verran "hyvältä" kuitenkin ettei lääkitsemään tarvinnut ryhtyä. Nyt paras hoitokeino on että vältetään mahdollisimman paljon pölyjä ja pidetään paljon raittiissa ulkoilmassa. Eli saavat alkaa olla 7.00-19.00 asti ulkona, paitsi jos nyt ihan saavista kaataen sataa, niin sisään hiukan aiemmin. Lakritsaa syötetään nyt aamuin illoin tämä viikko (yleensä syötetty vain illoin ilta pöperöissä) ja suurin osa heinästä annetaan ulos, sillä ulkona heinän pölyt kulkeutuvat nopeammin hevosen hengitysilmasta pois kuin tallissa.

 
Tälläin sitten nää joulun pyhät, perinteinen jouluratsastus jää välistä, mutta toisaalta olen itsekin ollut flunssassa, enkä ihan terve ole vieläkään joten ehkä ratsastus loma tekee hyvää minullekin, niin saan mäkin paranneltua flunssani kunnolla. Mutta kyllähän se harmittaa kun hepat sairastaa, huolestuneisuus ei ole pidemmän päälle mukava olotila.


Mutta hei, ilmoitus asiana tähän postaukseen: tein tässä muutama viikko sitten itselleni periscopen ja olen siellä nimellä @nonameforthis___ voi mennä seuraamaan, ajattelin että olisi blogin kannalta hauskaa tehdä sinne muutama lähetys joskus. Esim. kisareissulta tai tavallisesta tallilla olosta.

2 kommenttia :

  1. Laitoin sulle kuvahaasteen! :D http://topangan.blogspot.se/2015/12/kuvahaaste.html

    VastaaPoista