tiistai 8. joulukuuta 2015

Mikko Mäentaustan estevalmennus 4.12



Tosiaan, viime perjantaina oltiin Mikko Mäentaustan valmennuksessa Huittisissa. Alkuun voisin kertoa fiiliksiäni valmennuksesta, sillä siitä jäi hieman ristiriitaiset tunnelmat. Pidin kovasti valmentajasta ja hänen tavastaan valmentaa. Kuitenkin tuntui että Allu olisi sopinut paremmin johonkin toiseen ryhmään, ja ennen kuin joku anonyymi tulee valittamaan tästä ryhmä asiasta: en tarkoita että ryhmässä muut olisivat olleet jotenkin huonoja tms. tarkoitan sitä että Alulle olisi ollut parempi ryhmä jokin saman tapainen kuin millaisissa se on Maijan valmennuksissa nyt ollut.
Tuntui jotenkin ettei päästy valmennuksessa alkua pidemmälle, tehtävät pysyi todella helppoina ja esteet todella matalina, esteiden mataluus toki voi johtua siitä että oltiin valmentajalle uusia. Mutta tehtäviin olisin kaivannut haastetta, ja huomasin kyllä että puolessa välissä tunti hevonenkin alkoi ihmetellä että kauanko vielä lämmitellään. Ollaan nyt käyty muutamat Maijan valmennukset (ja torstaina mennään taas) ja niissä tehtävät on olleet paljon haastavampia ja esteet on lämmittelyn jälkeen nostettu sinne 80-100(?) cm. Joten kun nyt oltiin Maijan maneesilla niin tuntui vähän että hevonen odotti treenit olisivat saman tapaiset. Allulle kerkesi myös tulla vähän tylsää kun tehtävät pysyivät niin helppoina tylsyys taas näkyi olemattomien asioiden säikkymisenä ja pieninä pukittelun yrityksinä.

Tehtävät näkyykin hyvin videolla ja niistä ei sen enempää ole sanottavaa, niitä kun tehtiin melko vähäisesti. Istuntakatsauksessa sain istunnastani kehuja, eli kouluvalmentautuminen on tehnyt työnsä. Lopuksi kun vielä juttelin Mikon kanssa, kysyin meidän ensikauden tavoitteesta, metrin luokista ja erityisesti nuorten hevosten luokista. Hän piti metrin ratoja täysin realistisena tavoitteena. Metriä pääsemme siis näillä näkymin ainakin starttaamaan ensi kaudella. Katsotaan sitten jos loppu kaudesta olisi nuorten hevosten 110cm aika, mutta mitään paineita en korkeuksista ota.

Kaiken kaikkiaan pidin valmentajasta ja saatan kyllä mennä uudelleenkin hänen valmennukseensa, ehkä pääsemme silloin jo haastavampien tehtävienkin pariin kun ei olla enää ihan uusia tyyppejä. :)

Yksi kuva alkuverkoista


 
Niin ja sain muuten tällaisen menestynyt ratsastaja 2015 palkinnon joita seura jakoi aluekisoissa sijoittuneille. Kyllä tuli hyvä mieli, ja tuli mieleen huhtikuussa kun huhtikuussa sijoituin aluekisoissa ekaa kertaa Sipsillä. Ja muutenkin tämä kausi sujui todella hyvin. Meidät muuten pyydettiin myös mukaan team Varsaan, jos jotain kiinnostaa mikä se on niin siitä voi lukea lisää Ratsastusseura Varsan sivuilta.
Muistutuksena vielä kaikille; linkkaa blogisi edelleen käynnissä ja samaan postaukseen voi myös laittaa kysymyksiä kysymyspostausta varten. Myös blogiexpo lähenee hyvää vauhtia ja siellä voi bongata mut ja postausten monien kuvien ja videoiden takana olevan Vilman! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti