sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Salo 12.5 110&120cm

Tosiaan: Ihan ensimmäiseksi, meillä on uusi satula, joka tsekattiin Allulle hipposportissa painematon kanssa. Ihan täydellinen penkki meille molemmille. Kyseessä on prestige versailles new d. Ostimme penkin ihan uudesta. Kirpaisi toki, mutta hevonen on ollut ihan helkkaristi parempi tällä penkillä.Noniin, sitten kisapostaukseen. Mentiin siis 110cm, ja meidän eka 120cm. Aloitetaan kympistä. Rata oli ihan ok. Kolmos etseeltä otettiin aivan turha puomi, mutta ei siinä mitään. Sitten kutoselle asti hyvin, tai no, kutosenkin yli hyvin. Kutosen jälkeen hän kuitenkin veti jonkin palkokasvin sieraimeen ja veti pukin. Johon en tietenkään ollut varautunut. Selästähän meinasin lentää. No fiksu heppa sitten huomas tän ja siirty raviin että sain jalkkarin takaisin ja persiin penkkiin. Ei saatu tästä episoodista virhepisteitä kun ei jouduttu mitään ympyröitä tekemään. Matka laukaten seiskalle jäi kuitenkin lyhyeksi ja otettiin siksi seiska mukaan. Kasi ja ysi a-b sujuivat taas ihan mainiosti. Eli ihan tyytyväinen olin. A oli tosi menossa tässä luokassa. Ja kieltely fiilistä ei ollut. Sitä en tosiaan tiedä mikä pukin sai aikaan, mutta noh näitä sattuu, ja olen ihan tyytyväinen että sain sen hyvin ratsastettua tuon episoodin jälkeenkin.


Sitten oli avoimen 120cm vuoro. Huomattavasti teknisempi rata kuin nuorten kympissä. Varmaankin vaikein mitä on menty kisoissa. Noh, verkka oli yksi kaaos, sillä kukaan ei vahtinut paljonko verkkaan sai tulla kerralla porukkaa. Myös verkka kentän hoito oli tosi retuperällä ja se oli aikamoinen juoksuhiekka. Joten ei, en todellakaan ollut verkkahyppyihin tyytyväinen, ja verkassa itseasiassa tuli muutama kieltokin.


No, radalla otettiin kaksi ekaa ihan omista virheistäni mukaan. Olin todella käsijarrupäällä niin sanotusti. Johtuen varmasti osittain siitä, että verkassa en uskaltanut ratsastaa kunnolla eteen kun sai pelätä törmäystä. No kakkosen jälkeen heräsin että "ei perkele, pakko ratsastaa pohkeella eteen tai ei selvitä kolmosesta". Kolmosena oli siis melko leveä okseri. No, siitä se sitten oikein lähti, ratsastin sitä kunnolla pohkeesta, ja me selvittiin hurjasta sarjasta ja jopa trippelistäkin. Seiska sitten otettiin pikkuriikkisestä ja turhasta takajalka virheestä alas, tosin saattoi sekin vaikuttaa että se oli sama seiska kuin kympissä. Ja kympissähän tosiaan ennen seiskaa oli pieniä teknisiä ongelmia... Kasi meni taas ihan näppärästi. Mutta ylipäätään, todella tyytyväinen olin rataan kolmosesta kasiin. Ykkönen ja kakkonen vähän harmitti kun oli niin omat mokat, mutta minkäs teet, kukaan ei ole täydellinen.


Nyt tosiaan jatketaan 120cm luokkien parissa, vielä en ole varma koska seuraava 120cm mennään, sillä kisakalenterissa on vähän hölmö tauko tässä kohtaa, mutta finnderbyssä olen ainakin suunnitellut käväiseväni avoimessa kahdessakympissä. Muutaman viikon päästä varmaan kisaillaan oman seuran pikkukisat Maijalla, eipä ole pitkä kisamatkakaan..:D

Tappajatrippeliksi nimeämäni estekin meni ihan leikiten


1 kommentti :

  1. Tosi kiva postaus! Seurasin näitä kisoja live-videosta ihan innoissani!

    vaaranvoima.blogspot.fi

    VastaaPoista