sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Young Riders Event

Eilen olimme Allun kanssa Helsingissä, Laaksolla kisaamassa. Reissusta jännittävän teki jo se että kisat olivat niin keskellä Helsinkiä, eikä me olla pahemmin ajeltu kopin kanssa siellä päin. Ennen aamu viittä me lähdettiin ajelemaan ja perille päästiin kahdeksaksi. Aika veikeää kyllä oli kun ratikoita kulki ihan vieressä.


Vaikutelma paikasta oli kuitenkin hyvä. Kentän pohja, verkka-alueet, käsihevosten paikka yms. olivat hyvässä kondiksessa. Rataan pääsin tutustumaan melkein heti eikä se vaikuttanut ylivoimaisen vaikealta. Perusrata oli esteet 1-8 ja uusinta 9-14. Kun rata oli kävelty otettiin Allu kopista ja pääsinkin suoraan verkkaamaan. Verkassa Allu tuntui hyvälle.


Kun metrin rata alkoi, haihtui hetkeksi multa kyllä kaikki toiveet onnistuneesta radasta, kieltoja, hylkyjä ja muuta vastaavaa sateli luokassa roppa kaupalla. Meidän vuorokin kuitenkin sieltä koitti ja rata menikin oikeastaan aika hyvin. Ykkönen tippui kun takapää ei ollut hereillä. Tästä kuitenkin otettiin ryhtiliikettä ja mikään muu ei enää tippunutkaan. Mentiin tuloksissa neljänsiksi sillä hetkellä, ja ai että kun olin tyytyväinen. Lopulta meidän sijoitus oli tosin 9/24 eli 2. ei sijoittunut. Olin kyllä tosi tyytyväinen.Sitten olikin aika kävellä se 110cm luokka joka oli aikaratsastusluokka. Esteet oli samoja kun metrin radalla, järjestys vain vaihtui, mutta hyppy suunnat oli samat.Mukaan tuli vain yksi uusi este. Vaikeana pidin heti tietä lilalta okserilta sarjalle, lyhyt väli ja tiukka käännös. Ei helpoimmasta päästä nuorelle hevoselle. Muutenkin Allu ei ole mennyt vielä montaa 110cm luokkaa ja nuorten luokat ovat aina tehtäviltään helpompia kun nämä avoimet.Verkka meni hyvin, mitä nyt pari ohimenoa vasemmalle, kun oma pohje pääsi vuotamaan. Radalle lähdin hyvillä mielin, tosin vähän jännittyneenä kun tässäkin luokassa kieltoja ja hylkyjä oli ropissut. No, ykköseltä sisään hyvin, kakkonen, jolle monet sai kiellon meni yli mutta puomi tuli mukaan, kolmonen hyvä, kolmosen jälkeen laitoin kaasun pohjaan ja nelonen hyvin. Neloselta pitkä tie vitoselle, ja vedin sen oikeastaan aika täysillä ettei tulisi yliaikaa. Sitten linja 6-7 joka meni tosi kivasti, pitkä tie kasille, kasia ei hypätty edellisellä radalla ja se tuli Allulle vähän yllättäen joten se kolahti alas, aika pienestä hipaisusta kuitenkin. Sitten se vaikea tie katsomon viereiselle sarjalle josta hevonen olisi voinut vuotaa vasemmalle. Sain kuitenkin sen yli hyvin mutta sarjan ekalta sitten valitettavasti se puomi lähti mukaan ja näin ollen tulos oli 12 vp ja sijoitus oli 32/42. Mutta omasta mielestä Allu oli paljon parempi ratsastaa tässä luokassa kun mitä se oli metrissä.Eritäin tyytyväinen olen kuitenkin Alluun ja ihan omaan ratsastukseenikin. Meno oli kuitenkin sen mukaista että nyt ratsastetaan aikaa ja puomitkin varmasti alkaa pysyä kannattimilla kun saadaan varmuutta ja rutiinia lisää. Mieluummin otan pari huomimattomuuspuomia kun että olisikin tullut kieltoja, kielloista jää iteselle kuitenkin huonompi fiilis ja usein niitä on vaikeampi lähteä korjaamaan. Eli rutiinia, ja treeniä lisää, ja nimen omaan treeniä noihin tehtäviin mitä avoimissa luokissa saattaa eteen tulla. Mutta lähteä kannatti, kisat oli hyvin järkätty ja muutenkin päivä oli mukava.

Poikkeuksellisesti saittekin nyt nauttia kuvista ja videosta kun saatiin kaksi kameraa matkaan mukaan!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti