torstai 6. huhtikuuta 2017

Mikon treenit ja messuille valmistautumista

Noniin, Mikon treeneissä tuli taas vietettyä maanantai ja tiistai. Päivien tehtävät olivat oikeastaan aika samat mutta maanantaina oli vähän korkeutta ja tiistaina enemmän pienempiä esteitä ja stevälien työstöä.

Maanantaina A oli tosi hyvä, meiltä tuli koko treeneissä tasan yksi puomi alas, ja muuten ei mitään, ei kieltoja tai ohimenoja. Maanantaina Mikko Analysoi mulle radat tosi tarkasti, jotta jäisi paremmin työkaluja käteen messu rataa varten. Maanantaista jäi hyvä fiilis ja innolla mentiin tiistaita kohti.


Tiistaina päivän sana oli puoli pidäte! Kuten Mikko asian muotoili, näin kuumalla hevoselle kuin Allu ei saa jäädä pitämään laukkaa lyhyenä siten että suussa on jatkuva paine, silloin se jää vain hyppään ylöspäin ja paikoilleen. Pitää tehdä puolipidätteitä joka välissä, oli esteet sitten 50cm tai 120cm sillä ei ole merkitystä. Rento käsi, puolipidätteitä ja myötäämistä. Jos jään vetämään, on parempi kertaalleen antaa kunnolla löysää, jolloin oma käsikin rentoutuu ja hevosen on helpompi taas vastata puolipidätteisiin. Tempo Allulla oli juuri hyvä ja hitaampaa ei pidä mennä, muuten tulee helposti yliaikaa. Saman tempon sisälläkin vain on suuri ero siinä onko menossa vetokilpailu vai ratsastanko rennolla kädellä, ja näistä tottakai pyritään siihen jälkimmäiseen. Nämä ohjeet kun muistan, niin varmoilla fiiliksillä voin sunnuntain kisaan lähteä.

Nähdään siis messuilla joista mut voi bongata lauantaina muuten vain pyörimässä ja sunnuntaina 12.45 alkavasta Youngster Trophy 115cm luokasta.

1 kommentti :