tiistai 11. huhtikuuta 2017

Hevoset Messut 2017 -Youngster Trophyn paras 7v

Noniin, isot pahoittelut siitä että tämän postauksen kirjoittaminen on venynyt, mutta olen haalinut meistä ensin kuvia kokoon. Havenilta olen tilannut myös videon meistä, mutta sen saatte sitten kuin se tulee, sen tuleminen kun voi viedä viikonkin niin en jää panttaamaan postausta niin pitkäksi aikaa. Eli tämä postaus on toistaiseksi vain kuvilla, ja ratavideon saatte heti kuin mahdollista. Mun kännykällä kuvattu video kyllä löytyy meidän suomimies.ja.puolanpoika instasta, mutta se on niin huono etten edes viitsinyt laittaa tubeen. Mutta videon saatte vielä, ei huolta!

Tosiaan, me kilpailimme messuilla sunnuntaina, Horselyx Youngster Trophy 115cm luokassa. Luokka oli avoin -10 ja -11 syntyneille hevosille. Samalla luokka oli Helsinki International Horse Show bonusluokka, josta kummankin ikäryhmän paras hevonen sai osallistumisoikeuden HIHS:iin oman ikäluokkansa sarjaan. Ja pakkohan se on jo heti alkupostaukseen hehkuttaa että Allu oli se paras -10 ikäryhmästä, eli HIHS paikka tuli, mutta tarkemmin tästä vielä postauksen lopussa.

C: Elina Kurki
Mutta, nyt kisapäivästä pieni kertomus. Lähdettiin Tamperetta kohti klo 10 aamulla, ja luokka alkoi klo 13, jota ennen oli tietysti radankävely, ja nuorten hevosten areenalle tutustuminen. Perillä olimme n. klo 11 joten meillä oli ihan mukavasti aikaa. Käytiin silmiintymässä, jonka jälkeen otettiin A kopista, varustettiin se ja äiti alkoi kävelyttää sitä. Melko pian hevosen laiton jälkeen pääsin radan kävelyyn. Perusradalla oli 8 estettä. Ei mitään tähtitieteellistä kun kerran nuorten luokasta oli kyse. Okserit myös olivat melkeinpä ärsyttävän kapeita.

C:Elina Kurki
Kun olin kävellyt radan, niin ei muutakuin selkään, ja hevostutustumiseen, eli siis kun kyseessä oli nuortenluokka, niin hevoset sai tuoda tutustumaan areenaan etukäteen. Allu oli melko rento, hieman se kyttäsi samaa päätyä kuin viimevuonnakin, mutta ei pahasti. Tästä jatkettiin sitten ulos verkkaamaan. Verkassa sai olla kaikki 8 lähtijää yhtäaikaa, joten kaaosta oli. Onneksi me oltiin 7 lähtijä niin saatiin sitten lopussa verkata tyhjemmällä kentällä. Verkassa A oli niin stressaantunut että se kielsikin kerran okserille. Muutenkin mielestäni verkka-alue oli liian pieni tunkea kaikki kahdeksan 6-7 vuotiasta hevosta samaan aikaan verkkaan, mutta näin tällä kertaa.
C: Sara Vanhanen
C: Elina Kurki
C: Hanne Kalenius
Sitten päästiinkin halliin odottamaan vuoroa, ja sieltä se oma vuoro tuli. Ennen radan aloitusta sai hypätä esteen kolme verryttelyksi. Yleensä en ota noita verkka hyppyjä, mutta nyt päätin ottaa, ja eikös A tehnyt ihan töks pysäyksen ennen estettä. Eli kielto. Tässä kohtaa rehellisesti ajattelin että no perkele, päästäänkö me edes ykkösestä yli. Mutta sitten ryhdistäydyin. Sain lähtömerkin, ja ratsastin Allua kerran ennen ykköstä oikein kunnolla eteen, otin takaisin ennen ykköstä, ja rata lähti hyvin käyntiin. Kakkonen ja kolmonen meni ilman ongelmaa, nelä a otettiin ihan hipaisulla alas, mutta b ongelmitta. Viisi ja kuusi oli suht vaikea kaareva linja, mutta ei tuottanut meille ongelmaa, seiskakin puhtaasti, ja sitten kasi josta harmillinen takajalan hipaisu ja puomi alas. Mutta hei 8vp, puolet vähemmän kuin meidän ekasta 115cm luokasta. Yleisö taputti ja A oli ylpeä itsestään.

C: Hanne Kalenius
C: Elina Kurki
C: Sara Vanhanen
Mutta ennen kuin viimeistä ratsukkoa alettiin kuuluttaa radalle kuuluttaja sanoikin jotain ihan muuta, joka sai meikäläisen sydämmen melkein stoppaamaan. Se meni kutakuinkin näin: "Koska Alicante oli viimeinen seitsemänvuotias tässä luokassa, saa se osallistumisoikeuden lokakuussa järjestettävään Helsinki International Horse Showhun, oltuaan tänään paras seitsemän vuotias."
Olin ihan että mitä, hymykin nousi varmaan korviin asti, ja yleisöltä tuli vielä toisetkin aploodit. Ei voi muuta sanoa kuin että yksi elämäni hienoimmista hetkistä. Kokonaiskilpailussahan A oli 5/8, vähän nuo tiputukset harmittaa kun olivat aika turhia, mutta mieltä lämmittää erityisesti valmentajaltamme saatu palute joka meni näin: paras kisarata mitä oon teiltä nähnyt. Tuo kyllä lämmitti mieltä, ottaen huomioon että millaisessa paikassa me tää "paras rata" tehtiin.

C: Elina Kurki
Nyt kuitenkin alkaa ahkera treeni. Melko pian pitäisi saada 120cm luokat kuvioihin ja sujuviksi. Nimittäin tuo seitsemänvuotiaiden HIHS kilpailu käydään tasolla 120cm & 130cm, eli eka osa on tuon 120cm ja toinen sitten 130cm. Eli töitä tulee olemaan, mutta motivaatiokin on korkealla, kun on mahdollisuus päästä toteuttamaan omaa unelmaansa.

Ja kyllä poika saikin rapsutuksia ja kehuja kun meni ja HIHS paikan nappasi!
C: Elina Kurki

7 kommenttia :

 1. Onnea hihs-paikasta. :) Aiotko kuitenkin lähteä sinne hyppäämään, vaikka on 130 cm? :) Näyttäisi ainakin tällä hetkellä nämäkin korkeudet olevan hevosellesi ihan äärirajoilla, niin tuntuu että onko sitä reilua edes yrittää hypyyttää noin isoa. En tarkoita tätä mitenkään pahalla, tsemppiä jos meinaat sinne lähteä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai sinne kannattaa lähteä, 120 on vain viisi senttiä korkeampi kuin messujen rata ja uusintaa ei ole pakko mennä jolloin ei loogisesti tule 130cm esteitä. Tilaisuus on kuitenkin hieno ja saa kokemusta paljon.

   Poista
  2. Tarkoitus on todellakin mennä, sillä kuten yllä joku jo fiksusti mainitsi, niin 130cm ei ole pakollinen mentävä, mutta tottakai siihen treenataan ja katsotaan sitten lähempänä mihin treeni riittää. Kyseessä on kuitenkin nuorten hevosten luokka, jolloin radatkaan eivät tähtitieteellisen haastavia ole. Ja ihan jo siksi että on mahdollisuus päästä vilkaisemaan hienon tapahtuman kulisseihin kannattaa mielestäni lähteä. Tässä on vielä monta kuukautta aikaa,ja 120cm luokat on muutenkin tarkoitus ottaa kuvioihin kesän aikana. Ja tietenkin tärkeimpänä, mulla on valmentaja tässä touhussa mukana, joten hänen kanssaan katsomme sitten mikä on tilanne syksymmällä. :)

   Poista
 2. Onnea!
  Ja kovalla työllä olette varmasti valmiita hihsiin, ei muuta kuin tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiotos! Duunia tehdään, ja katsotaan mihin se riittää.

   Poista
 3. Mahtavaa! Näin se kova työ palkitaan. Tosi ylpeä teistä! Samalla tekemisellä ne tarvittavat sentit tulee sieltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Työtä jatketaan ja nöyränä pysytään, syksymmällä näkee mihin se riittää. :)

   Poista