keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Autumn Tips- 5x helpotusta syksyyn

Tässä teille muutamia vinkkejä syksyn alkuun. Osa saattaa olla joillekin itsestään selvyyksiä mutta toivottavasti joku saa tästä jotain hyötyä irti.

Klippaa ajoissa. Jos aiot klipata etkä ole sitä vielä tehnyt, tee se nyt! Itse huomasin että kun viime vuonna klippasin hevoset vasta myöhään talvella ei tulos ollut yhtä hyvä kun nyt, syyskuussa klipatessa. Nyt puhutaan siis Allusta joka ei ollut vielä ehtinyt puskea kamalaa mammutin karvaa, Mariori onkin villoineen sitten asia erikseen. Mutta omasta mielestä oli tosi kivaa klipata kun klipperillä ei ollut vastassa viiden sentin teräsvillää. Tuloksesta tuli siistimpi, ja lisäksi Allu ei ollut ehtinyt vielä kasvattaa alusvillaansa. Ainakin Allulla ja käsittääkseni monilla muillakin punaruunikoilla on talvisin ainakin omasta mielestäni ei niin kivan värinen alukarva. Sellainen likaisen harmaa. Nyt sitä ei vielä ollut, ja toivottavasti ei tulekkaan!Kyllästä loimet. Klippaamisesta päästäänkin mukavasti aasinsiltaa pitkin loimiin. Kaatosadekelit ovat kohta täällä ja loimien vedenpitokyky joutuu koetukselle. Loimen vedenpitävyyttä voi parantaa kyllästämällä. Itse olen käyttänyt kengille tarkoitettua yleiskyllästettä jota saa ihan tokmannilta. Hintaa kyllästeillä paikasta ja merkistä riippuen on 5-13€/pullo. Yksi suihkepullo on meillä riittänyt noin kahteen hevoskokoiseen loimeen.Hommaa työhanskat. Parhaat hanskat lämpimähköihin ja kosteisiin syyskeleihin ovat vettähylkivät vuorettomat työhanskat. Näitä saa työvaateliikkeistä, netistä ja varmaan jostain tokmanniltakin. Näitä saa mielestäni kevyellä vuorellakin varustettuna. Itse suosittelen hommaamaan työvaatteita myyvästä kaupasta tai nettisivulta. Haluamatta nyt kuulostaa kauhelta mainostajalta, niin esim nämä Strong Handin hanskat ovat olleet tosi hyviä, ja näitä saa isommissa pakkauksissa. Kunnon työ hanskoissa parasta on se ettei esim. paskasta hevosta puunatessa kädet ole ihan mutaiset tai jotain märkää pidellessä ei sormet heti kastu. Suosittelen, omia käsiä on hyvät työhanskat säästäneet rutkasti.


Hommaa sadetakki. Tämä saattaa kuulostaa jostakusta ihan pöhköltä, mutta hommaa sadetakki. Inan reilun kokoinen, sellainen joka on nopea ja helppo vetäistä muiden vaatteiden päälle kun alkaa sataa. Kaikkihan tietää että suomen syksy osaa olla arvaamaton, ja vettä saattaa tulla yhtäkkiäkin. Pieni kuuro ei haittaa jos siihen on varautunut. Tuollaisia perus sadetakkeja kun saa ihan edullisesti tokmanneilta, cittareista ja vaikka mistä. Loppuenlopuksi sadetakki menee pieneen tilaan, mutta se on helppo vetäistä päälle jos rankkasade yllättää kesken menon.Marssi ostoksille. Kyllä, nyt on alennusmyyntien aikaa. Vähän samoin kun talvi vaatteet myydään keväisin aleessa, niin nyt on oiva tilaisuus säästää pitkä penni ensi kesän vaatteista mikäli tarvetta on. Syksyisin alennuksen kohteena ovat usein kisavaatteet, ohuimmat ratsastushousut, lyhythihaiset pikee paidat sekä hevosten ötökkäloimet. Mikäli siis kisakostyymi kaipaa päivitystä, tai loimenrikkoja tusosi ihottumaloimensa tänäkin vuonna, on nyt oiva tilaisuus löytää etsimänsä ihan upouutena ja reilulla aleella!Tuliko postauksessa mitään käyttökelpoista vinkkiä vai olivatko kaikki itsestäänselvyyksiä? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti