sunnuntai 21. elokuuta 2016

Nuortenhevosten Festivaali 2016

Ei voi sanoa muuta kuin huhhuh mikä viikonloppu! Mun viikonloppu alkoi jo keskiviikkona. Mulla olisi kyllä ollut koulua, mutta meidän kylältä on julkinen liikenne lakkautettu joten keskiviikkona en pääässyt kouluun. No ehdin ainakin laittaa kaiken valmiiksi torstaita varten. Torstaina sitten lähdimmekin kohti Hevosopistoa ja NHF2016 tapahtumaa. Luokkina meillä oli torstaina 4-7 vuotiaiden 80 ja 90cm.


Lähtö ei onneksi ollut kovin aikaisin, kisat alkoivat vasta yhdeltätoista joten kotoa meidän täytyi lähteä vasta yhdeksän jälkeen. Kisapaikalla oltiin ajoissa, ja mentiin heti kävelemään rata. Rata tuntui helpolle ja esteet olivat aika pieniä kun kerran nuorten luokasta oli kyse. Laiteltiin sitten hevonen kuntoon ja päästiin pikapuoliin verkkaamaan. Allu oli verkassa ihan super, ei kiellon kieltoa!
Radalla sama meno jatkui ja sieltä tuli puhdas. Mitään oikein erikoista ei radassa ollut, pari kolahdusta tuli kun Allu ei meinannut jaksaa nostella jalkoja, kun esteet oli sen varran pieniä. Vauhtia oli myös välillä liikaa. Allu on aina nurmella niin innoissaan että pidättämisessä on oikeasti työtä! No, arvosteluna oli A.0.0 joten saatiin punavalkoinen ruusuke mukaan.


Tästä jatkettiin ysikymppiin. Sieltä otettiin valitettavasti yksi puomi mukaan, en nyt enää muista mikä este mutta kuitenkin. Näin 4vp ja tuloksena 17/35. Ilman tuota pudotusta olisi päästy juhlimaan kakkos sijaa. Harmi sinänsä, mutta rata oli muuten hyvä, joten en jäänyt liikaa murehtimaan.Sitten perjantaina minä kävin blockfesteillä, lauantai sitten lepäiltiin, että jaksettiin taas sunnuntaina lähteä ypäjälle, menimme siis NHF:ään kahtena päivänä. Sunnuntaina luokkana oli 90/100/110cm, valitsimme korkeudeksi 90cm. Radan kävelyssä totesin että rata on vaikeampi ja suurempi kuin torstaina, mutta toisaalta, tämä olikin avoin luokka. Jälleen Allu oli verkassa ihan mahtava. Radalla myös, mutta sarjan jälkeen tuli vaikeahkolla tiellä seiska, tavallinen pysty, mutta enemmän olisi pitänyt hevosta lyhentää joten etujalat hipaisivat puomin mukaan. Neljä vp oli saldomme. Rata oli ilmeisesti vaikea muillekin ja puhtaita ei pahemmin tullut. Näin pääsimmekin sijoittumaan tuolla 4vpllä ja olimme 13/54, luokassa sijoittui 14. Mukaan siis saatiin vihreä rusetti. Jälleen jäi vähän harmittamaan melko turha pudotus jota ilman olisimme saaneet jopa kolmannen sijan, mutta toki tuo ruusukkeen saaminen helpotti harmitusta.

Kaiken kaikkiaan hieno kisa rupeama, sekä mahtava mutta erittäin rankka viikonloppu. Derbyllä oli kyllä taas kiva päästellä kun pohja oli selvästi hevoselle miellyttävä!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti