sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Estevalmennus

Tosiaan eilen, sunnuntaina pääsin pitkästä aikaa (yli kuukauden) hyppytauon jälkeen estevalmennukseen. Valkka meni oikeesti tosi kivasti siihen nähden paljonko hevosella ja ratsastajalla on ollut taukoa tästä touhusta. Kuvaajankin sain mukaan ja pitkästä aikaa blogiin videomateriaalia! :)



Tuossa videolla on tuo katsomosta kuuluva "tuuletus" joka johtui siitä että mentiin toi pinkin ja ampparin väli aina 3 ja mini nelosella vaikka piti mennä 3 laukalla. Jouduttiin toistaan se varmaan kymmenen kertaa ennen kun ratsastaja sai kroppansa tekemään mitä piti. Kun me sitten päästiin se kolmella niin muut sitten kannustivat. :D


Kauhean isoja ei nyt hypätty, vaan tarkoituksena oli tehdä enemmän teknisiä tehtäviä kuten kaarteita, ja niitä kyllä sitten myös tehtiin. Poni oli paljon yhteistyöhaluisempi kun odotin, ajattelin että sitä ei yhtään huvittaisi, mutta päin vastoin poni tuntui olevan vielä enemmän innoissaan kun minä.



Valmentajan kommentit menivät suurin piirtein näin, Kehut: Sipsi hyppää hyvällä tyylillä ja hyppy on kaunis, minä taas kuulemma ratsastan kaarteissa hyvin. Parannettavaa: Mun pitää saada enemmän päättäväisyyttä siihen viimeiseen laukkaan ennen estettä, eikä vaan jättää ponia ratkaisemaan tilannetta samalla kun itse en tee mitään. Tämän kun korjaan niin päästään niistä miniaskelista ja paikaltaan hypyistä. Ja itse täytyy ratsastaa enemmän eteen koska hevonen kyllä menee jos ratsastan eteen. Kaikki tuo parannettava on kyllä ihan niin kuin se on, noihin vaan on itse enemmän kiinnitettävä huomiota, ei tuosta muuten pääse. Nuo on niitä virheitä jotka kyllä tajuaa mutta vaatii työtä että kroppakin toimii sen mukaan.

Tyytyväinen olen kuitenkin tähän valmennukseen, ja siihen että hyppäämään pääsi taas pitkästä aikaa!

2 kommenttia :

  1. Hyvännäköistä siihen nähden että hyppytaukoa on kertynyt:) Ja pieniä kaarteita hyvähyvä! Alatko käymään säännöllisesti valmennuksissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kesällä meillä käy kotona valmentaja aika säännöllisesti mutta näin talvella ei vaan jotenkin tuu lähettyä maneesille osittain myös huonojen ajokelien takia. Mutta säännöllisen epäsäännöllisesti siis. :D

      Poista