sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Toppavaatteita ja talvikarvaa

Voi posaus tauko sentään. Pahoittelut. No nyt kerron tästä päivästä koska kuvia on. Viime viikkoa en ryhdy kertailemaan. Muutaman pää asian vaan sanon viime viikosta ja ne on että: Maanantaina kentällr tuli valo. Eilen oli valmennus joka sujui pää piirteittäin hyvin. Ja älkää kauhistelko kentän kuntoa, tiedän se on umpi jäässä mutta kyllä siinä nyt menemään pystyi.

Tänään ratsastin ensin Sipsillä. Mentiin koulua ja kertailtiin eilisen valmennuksen asioita. Alkuun poni oli ihan hirvittävä ratsastaa ja meinasi oma pinna palaa totaalisesti! mentiin ravissa sellaista kahdeksikko tehtävää jossa kahdeksikkoon tulee 4 volttia eli 2 volttia per yksi kahdeksikon pääty ympyrä. Jos joku tajusi mitä tarkoitin. Ponille ei meinannut millään saada pohjetta läpi.



No laukat otettiin pääty-ympyrällä kun ei oikein muualla uskalla laukata ton pohjan takia. Laukoissa poni alkoi kuunnella pohjetta ja sitä mitä minä halusin tehdä.





Tää on ihana kuva <3

 No koska äitillä alkoi kädet palella ja jalka puutua niin se lähti laukkojen jälkeen kuvaamasta. Me jatkettiin kuitenkin takaosa käännösten (jotka sujuivat ihan ok) parissa. Niiden jälkeen mentiin viellä sitä samaa kahdeksikko juttua kuin aikaisemmin jo selitin. Ja kas, poni alkoi kuunnella. Sitten viä käytiin kävelemässä lopu käynnit maastossa ja tultiin talliin. Ponille pitäs laittaa muuten laihari käyntiin...mahaa on taas tullut.

Sipsin ratsimisen jälkeen kello oli jotain puol yksi. Annoin hevosille päivä heinät ja kävin itsekkin syömässä. Sen jälkeen palasin tallille  ja laitoin Mariorin ratsastus kuntoon.

Voi talvikarva...



Pojan kanssa aloiteltiin samalla kahdeksikko tehtävällä kuin Sipsin kanssa. Hoh hoijaa...oikee kierros on yhtä tuskaa, ei taivu eikä kuuntele pohjetta.
Positiivisena asiana on kuitenkin se että vasen on tullut tosi hyväksi, ja siihen se oikeasti taipuu.
(Tosin eilen kun valmentaja sillä ratsasti niin meni peräänantoonkin...ehkä se mullakin viä joskus?)





No, laukka ei ollutkaan niin onnistunutta, ennen laukkaa ravailin ympyrällä ja poika kuunteli, mutta laukka, ohhoh siinä on vielä hiomista. Paikoin tuli ihan kivaakin laukkaa mutta paikoin sai pysäyttää aitaan kun vähän kuumeni.




Koohotaan vai koohotaan?


Mutta kuten yllä olevasta kuvasta huomaa, niin loppuravit meni ihan hyvin, kuunteli ja pyöristeli kaulaansakkin välillä, ja mikä tärkeintä, ei koohottu! :)


Ihan hyvä äitin ottamaks? :)
 Ai ai, haikeeksihan se veti kun näki joutsen parven lentävän kohti etelää. Kesä on jäänyt taa ja uuteen ihanaan kesään on aivan liikaa aikaa. Mutta onneks joulu on välissä piritämässä. Mutta silti, kesä on vaan jotain niin ihanaa!



Juu ja kuten sanoin, kentän pohja on surkeassa kunnossa. Toivon että viä tulis sen verran plussa kelejä että sais sen lanattua ennen talvea. Tai sitten et tulis lunta sen verran paljon että noi kuopat vähän tasoittiuu, on nimittäin toi kenttä aika huonossa hapessa, mutta pellollekkaan ei vielä pääse. No aika näyttää miten "käy" mutta pakkasten lauhtumista odotellessa...
Jouluvaloja

Ps. Sori että noissa kuvissa on noin paljon taustaa, äiti ja kameran zoomi kun eivät ole väleissä :D!

1 kommentti :